Anahtar Kelimeler: istifa!

MHP’de şok istifa!

MHP’de şok istifa!

Zafer Çakmaklı istifa etti

MHP’de neler oluyor?

Öztürk sendromu mu var?

Öztürk’e hedef alan sert açıklama!

MHP Keskin İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı MHP Gelenekleriyle hiç örtüşmeyen bir şekilde istifa etti. Sosyal medya hesabında istifasını duyuran Çakmaklı’nın hedefinde MHP Milletvekili Halil Öztürk vardı.

ÖZTÜRK’Ü HEDEF ALDI

MHP Keskin İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı MHP Gelenekleriyle hiç örtüşmeyen bir şekilde istifa etti. Çakmaklı istifasını sosyal medya hesabından duyurdu, hedefinde ise MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk vardı. Keskin MHP İlçe Başkanı Zafer Çakmaklı, MHP geleneklerine ve hiyerarşik yapısına tamamen aykırı bir şekilde istifa etti. Çakmaklı istifasını duyurduğu sosyal medyada MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ü hedef aldı ve zehir zemberek açıklamalarda bulundu.  İstifasını sosyal medya hesabından paylaşan İlçe Başkanı, istifa metninde bölgecilik yapmaya çalışırken, kendisini ülkücü, Halil Öztürk'ü ise partili olarak tanımladı.

AÇIKLAMALAR GELDİ

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, istifa eden Zafer Çakmaklı'ya bu zamana kadarki hizmetleri için teşekkür etti. Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin, Milletvekili Halil Öztürk'e sahip çıkarak Zafer Çakmaklı hakkında çok sert ifadeler kullandı. Kırıkkale gündemine bomba gibi düşen istifa haberinden sonraki gelişmeler MHP'de çatlak mı olduğu sorularını güdeme getirirken, Çakmaklı'nın MHP geleneklerine aykırı istifası tartışmalara neden oldu.

GELECEK KAYGISINA DÜŞTÜ

Çakmaklı sosyal medya hesabından duyurduğu istifasında ‘2017’yılında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin takdirleriyle MHP Keskin ilçe başkanı olarak görev aldım. O günden bu güne elimden geldiği kadar teşkilatıma, davama hizmet ettim lakin son zamanlarda milletvekilimiz Halil Öztürk’le görüş ayrılığına, memleket ayrılığa düştük.  O siyasi gelecek kaygısına düştü ben ise teşkilat çıkar ve menfaatlerinin kaygısına düştüm. Lakin bu kutuplaşmanın partime teşkilatıma ve canımdan çok sevdiğim dava arkadaşlarıma, teşkilat başkanlarıma zarar vermemesi adına Milliyetçi Hareket Partisi Keskin ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyorum.’ dedi.

SERT İFADELER KULLANDI

Çakmaklı ‘Halil Öztürk Sulakyurtlu ben Keskinliyim. Halil Öztürk partili ben ülkücüyüm. Dün Halil Öztürk’ün yüzüne, danışmanlarına ve yalakalarına ne söylediysem yine aynısını ifade etmek istiyorum; bizde teşkilat esastır.  Bir zafer gider bin zafer gelir. Teşkilatımın çıkar ve menfaatleri şahsi çıkar ve menfaatlerimizin üzerindedir. Değerli dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım haklarınızı helal edin benim varsa da helal olsun selam saygı ve hürmetlerimle. Kamu oyuna saygı ile duyurulur’ ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK SENDROMU MU!

MHP’deki bu durum tartışmaları beraberinde getirdi. Özellikle Milletvekili Halil Öztürk’ün tavırları ve siyasi yaklaşım biçiminin tabanda çok yankı bulmadığı, aksine tepki çektiği ileri sürülüyor. Meclis’te pek çok konuda söz alıp konuşan ancak konuşmaları hiçbir netice ifade etmediği söylenen Öztürk’ün bu tutumunun teşkilatları rahatsız ettiği, sokaktaki insanların neticeye ulaşmayan girişimlerden rahatsız olduğu, bunu da teşkilatlara yansıttığı konuşuluyor.  Öztürk’ün ayrıca Sulakyurt’tan başka bir yer bilmediği, sanki Sulakyurt vekili imiş gibi davrandığı da eleştiri konusu. Çalışma ekibinin de tepki çektiği konuşuluyor. Bunların yanında daha bir çok olumsuzluğun üst üste gelmeye başladığı ve parti içinde kırılmalara yol açtığı ileri sürülüyor.

 

 

 

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli