Anahtar Kelimeler: kongre süreci durduruldu

MHP´de kongre süreci durduruldu!

MHP´de kongre süreci durduruldu!

MHP´de kongre süreci durduruldu!

Flaş gelişme!

MHP´nin kurultay süreciyle ilgili bugün ilginç bir gelişme yaşandı. MHP Kongresi mahkeme karasıyla kongre süreci tedbiren durduruldu.

FLAŞ GELİŞME

Milliyetçi Hareket Partisi´nde beklenen kongre ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. MHP´de tüzük kurultayı için Kayyım atayan 12. Sulh Hukuk Mahkemesi´nin kararı, Sivas Gemerek ve Tosya´daki iki mahkemenin kararı ile tedbiren durduruldu. Bazı hukukçuların açıklamalarına göre bu mahkemelerin verdiği karar, Yargıtay´ın kararına kadar MHP´deki kongresi sürecini durdurdu. Bu gelişme MHP´de geneh merkeze bağlı kesimleri sevindirirken, kongre isteyen kesimleri ise üzdü.

MHP´DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durduğunu açıklayarak, "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12´inci Sulh Hukuk Mahkemesi´nin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur" dedi.

BU KARAR HUKUKSUZ

Öte yandan kongre hazırlığı yapan adaylardan Sinan Oğan karar için açıklamada bulunarak, ?Karar hukuksuzdur. Bir değil birçok yerden mahkemeye başvurulmuş. Bir mahkemenin kararını bir başka mahkemenin bozamayacağı malumdur. Üç dört yerden karar çıkartmanın bir mantığı yoktur. Kongre süreci devam edecek. Yeterli imza sayısına ulaşmış bulunuyoruz. MHP Genel Merkezi Yargıtay´a başvurmuştur. Ancak Yargıtay´dan bir sonuç alamayacaklarını bildikleri için böyle dava açıyorlar.  Karar gecikmeye yol açabilir ancak sonucu değiştirmez. Kongre tarihinin 15 Mayıs ya da 25 Mayıs olması bir şeyi değiştirmez? dedi.



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli