Anahtar Kelimeler: Mescid Rağbet Külliyesi

Mescid-i Rağbet Külliyesi´nin

Mescid-i Rağbet Külliyesi´nin

Mescid-i Rağbet Külliyesi´nin

temel atma töreni yapıldı

Karacalı köyüne yapılıyor

Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesinin Temel atma töreni gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Karacalı Köyü mevkiinde gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Vekili Şükrü Göktaş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Güneş, Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi Bahattin Akyön, Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Suudi Arabistan´dan gelen iş adamları ve akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.

BİNADA NELER OLACAK?

Program Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın Rağbet Camii ve Külliyesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Temel atma töreninde, Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi ve Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Bahattin Akyön, Rağbet Külliyesi hakkında bilgiler vererek, külliyenin tamamlanmasıyla birlikte,300 kişilik erkek ve 100 kişilik bayan mescidi, 225 kişilik taziye salonu, 125 kişilik seminer ve eğitim salonu ve milli ve manevi eserlerin sergileneceği sergi salonu, kırk hadis panoları, kız ve erkekler için ayrı ayrı Kur´an Kursları sınıfları, kütüphane, gençlik merkezinden oluşacağını söyledi.

DİN HİZMETLERİ YAPILACAK

Kırıkkale´de yürütülen din hizmetleri hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Bekir Gerek, Rağbet Camii ve Külliyesinin tamamlanmasından sonra, İl Müftülüğü tarafından, burada din hizmetlerinin devam ettirileceğini ifade etti. Kırıkkale Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Göktaş ise, Rağbet Camii ve Külliyesinin Kırıkkale´ye hayırlar getirmesini temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Protokol konuşmalarından sonra, Rağbet Camii ve Küllisinde emeği geçenlere plaketleri verildi. Programda daha sonra, Rağbet Camii ve Külliyesinin temeli, dualar eşliğinde, Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Yıldız ve diğer davetliler tarafından atıldı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false