Mescid-i Rağbet Külliyesi yükseliyor

Mescid-i Rağbet Külliyesi yükseliyor

Mescid-i Rağbet Külliyesi yükseliyor

Kırıkkale´ye külliye yapılıyor

Bir gurup Kırıkkalelinin bir araya gelerek kurdukları Mescid-i Rağbet İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği´nin külliye binasının inşaatı devam ediyor. İnşaatın yüzde 90´lık kısmı tamamlandı, kalan kısım için çalışma sürdürülüyor.

İçinde yok yok!

Kırıkkale´nin Karacalı köyü sınırlarında, köy mezarlığı ve sağlık ocağının yanında 5 bin metrekarelik bir alana yapılan külliye içinde yok yok. Kulanım alanı 2600 metrekare olan külliyede kaba inşaatın yüzde 90 oranında tamamlandığı, sıva oranının yüzde 50 oranında tamamlandığı ve duvar örme oranının da yüzde 80 oranında tamamlandığı bildirildi. 

Neler yapılıyor?

Külliyedeki çalışmalar konusunda bilgi veren Dernek Başkanı Ali Akın, ?Kırıkkale´ye çok güzel bir yapı ve eser kazandıracağız? dedi. Akın, külliye inde neler bulunacağına dair açıklama yaparak, ?Camimiz var, erkek ve bayanlara özel 100 kişilik bir mescidimiz var. Bunun yanı sıra sadece erkeklere özel 100 kişilik ayrı bir mescidimiz olacak. Üç ayrı gasilhanemiz yapılıyor. Çeşitli eserlerin satışının yapılacağı CD marketimiz olacak. 250 kişilik bayan ve erkeklere hizmet verecek taziye evimiz olacak. Bu taziye evinin orta kısmında mutfak bulunacak. Çeşitli tarihi ve değerli eserlerin sergileneceği bir sergi salonumuz olacak. Kapalı alanda 125 kişilik bir konferans salonumuz olacak. Ayrıca imam evi bulunacak? dedi.

Güzel bir eser olacak

Temeli 2015 yılında atılan külliyenin Kırıkkale´ye çok yakışacağını söyleyen Ali Akın, külliyede Kur´an Kursu, fıkıh ve diğer ilimlerin de öğretileceğini belirtti.  Külliyenin önümüzdeki yıl tamamlanması için çaba gösteriliyor. Külliyenin temeli Suudi Arabistan´dan gelen bir heyetin katılımı ile atılmıştı. Suudilerin zaman zaman külliyenin yapımı için maddi destekte bulundukları belirtildi. Külliye tamamlanınca başta Kırıkkale olmak üzere çere illerde örnek bir eser olacağı belirtiliyor.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu