Anahtar Kelimeler: Meral ıslah ediliyor

Meralar ıslah ediliyor

Meralar ıslah ediliyor

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında Delice İlçesi Büyükyağlı Köyünde 500 dekarlık merada ot verimliliğini artırma çalışmaları yapıldı.

MERA TOHUMU EKİLDİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubesi tarafından yürütülen Delice İlçesi Büyükyağlı Köyü Mera Islah ve Amenajmanı Projesi faaliyetleri kapsamında 176 ada 1 nolu parselde 500 dekar alanda, 2023 yılı ekimi yapılan mera bitkisinin üst gübreleme faaliyetleri ile 200 dekar alanda mera bitkisi tohum karışımı ekimi yapıldı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş “Bu projede meraların ot verimini artırmak ve kaba yem üretimi için ihtiyaç dengesini sağlamak adına mera tohum karışımı ekimleri yapılmaktadır” diye konuştu.

 

BESİN DEĞERİ artıyor

İl Müdürü Ateş “Ayrıca yapılan üst gübreleme faaliyetleri ile toprak verimliliği artırılarak mera bitkisinin besin değeri ve kalitesi yükseltilmektedir. İl Müdürlüğü olarak Kırıkkale meralarında uygulanan mera ıslah projeleri ile bitki örtüsü, toprak ve diğer doğal kaynakların geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede kırsalda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenme ihtiyacı daha etkin şekilde karşılanarak sürdürülebilir bir üretim yapısı tesis edilmektedir” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı