Anahtar Kelimeler: MEMUR AVUCUNU YALAYACAK!

MEMUR AVUCUNU YALAYACAK!

MEMUR AVUCUNU YALAYACAK!

MEMUR AVUCUNU YALAYACAK!

Onlar için üzücü gelişme!

Kapanan belediyelerden İl Özel İdaresine geçen memurlar, devleti zarara uğratmamak için maaş alacağını mahkemeye taşımazken kendisi mağdur oldu. Belediyelerden maaşlarını alamayan memurlar 60 gün içerisinde konuyu mahkemeye taşımadığı için alacaklarını alamayacaklar. Ödenen diğer kişilerden ise paralar geri istenecek.

5 YIL GERİYE DÖNÜK İNCELEME

Kırıkkale İl Özel İdaresi Kurumu avukatı Enver Kılıç İl Genel Meclis üyelerinin talebi üzerine meclis toplantısına katılarak, yasa ile kapatılarak İl Özel İdareye bağlanan eski belde belediyelerinin borçları ve ödemeler konusunda bilgiler verdi. Belediyelerin kapatılmasının ardından komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun yaklaşık 10 Milyon TL'lik borcun ödenmesinde izlenecek yolların belirlendiğini söyleyen Avukat Kılıç, önceliğin yargı kararıyla kesinleşmiş borçlara verildiğini kaydetti. İkinci sırada icra yollarıyla talep edilen borçlar olduğuna dikkat çeken Kılıç, çelişkili borçlar dolayısıyla tüm kapanan belediyelerin 5 yıl geriye dönük incelemeye alındığına vurgu yaptı. 

ÖDENENLER GERİ ÖDEYECEK

Kırıkkale'de merak edilen personel alacakları konularına da açıklık getiren kurum avukatı Kılıç Kapanan belediyelerden işçi veya memur sıfatıyla alacağı olanlar arasındaki fark, işçi alacaklarıyla ilgili talep süresi 5 yıl, memurların alacaklarıyla ilgili talep süresi ise 60 gün. Eğer ki memur bu 60 gün içerisinde talepte bulunmazsa hakkını kaybeder. Bu kural gereği sözünü ettiğimiz belediyelerde memur olarak çalışanlar 2013 yılında idari mahkemeye dava açmışlar. Mahkeme davaların süresinde açılmadığı için talebin reddine karar verdi. Bu davalar bize intikal edene kadar haberimiz yoktu. Mahkeme kararı öncesinde bazı memurlara ödeme yapılmıştı. Bu memurlardan da geri ödeme talep edilebilecek konumdayız” diye konuştu.

KARARI GETİRSİNLER

Bazı meclis üyelerinin sorularına yanıt veren kurum avukatı Kılıç, mahkeme kararının önemli bir unsur olduğunu söyleyen Hukukta usul esastan önce gelir. Ödeme yapılması durumunda Sayıştay denetimlerinde zimmet çıkacaktır. Eğer ki meclis memur maaşlarının ödenmesine ilişkin karar alırsa kurum öder ancak denetim zimmet çıkartırsa bu zimmet meclis tarafından ödenmek zorunda kalınır. Biz ödemeyelim demiyoruz. Mahkeme kararı getirilsin biz alacakları ödeyelim. Daha önce bazı memurlara ödeme yapıldı. Biz bu ödemeyi yaptığımızda bu karar elimizde yoktu” dedi.



mahmut yıllar
9.07.2015 08:25:27
sayın enver bey külliyen yalan söylüyor 2015 yılı içerisinde özel idare bünyesinde çalışan belediyelerden geçme 9 kişinin parasını verdiniz ayrıca bu karar size 2014 yılında elinize ulaştı sümen altı yapıp kendi yandaşlarınızın parasını ödediniz bunu bizzat kendiniz söylediniz

  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false