Anahtar Kelimeler: Medeniyetin içindeyiz

Medeniyetin içindeyiz

Medeniyetin içindeyiz

Medeniyetin içindeyiz

 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla İstanbul Havalimanı´nda gerçekleştirildi. Programa katılan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan yapmış olduğu konuşmasında ´´Medeniyetimizin her safhasında varız´´ dedi.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Teşrifleriyle İstanbul Havalimanı´nda Gerçekleştirildi. Tören öncesinde, Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, böyle önemli sergiyi hep birlikte açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek modern bilimin öncülerine Allah´tan rahmet diledi. Onların bugünler için rehber olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün arzu ve beklentilerinin; bugünkü neslin, bu yolda çok daha farklı bir konuma ulaşmaları ve sıçramaları olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreninde yaptığı konuşmada, sergide adına özel bir bölümün yer aldığı, İslam bilim ve teknoloji tarihine yaptığı katkıların daima şükranla hatırlanacağını söylediği Prof. Dr. Fuat Sezgin´i rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada yer alan ve her biri bilim tarihinde önemli yere sahip özel bölümler, medeniyetimizin altın sayfalarını teşkil ediyor. Maziden atiye bir köprü kuran bu muhteşem birikimin yeni nesillere tanıtılması için çaba harcayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ARSLAN AÇIKLAMADA BULUNDU

Törende, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin´i ve İslam bilim tarihine katkılarını anmak, İslam Medeniyetinin Dünya Medeniyetine muazzam katkılarını kendi insanımıza anlatmak, geçmişten günümüze Medeniyetimizin her safhasında var olduğumuzu ve gelecekte de var olacağımızı hatırlatmak, gençlerimizi, başarabileceklerine, inandırmak amacıyla 358 üniversite, kurum ve kuruluş ile iş birliği protokolü imzalandığını söyledi. Yıl boyunca, 801 faaliyetin gerçekleştirildiğini ve bazı etkinliklerin her yıl devam edeceğini söyleyen Rektör Aslan, ?Prof. Dr. Fuat Sezgin İsminin Verilmesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile İlgili Panel, Konferans, Seminer ve Sempozyum Düzenlenmesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile İlgili Merkez Kurulması, Prof. Dr. Fuat Sezgin ile İlgili Sergi Düzenleme ve Müze Gezisi ile Diğer Etkinlikler (Yarışma, Kısa Film, Kitapçık Basılması, Dergilerde Özel Sayı Çıkarmak vs.) gibi konu başlıklarında 801 faaliyet gerçekleştirildi. Etkinlikler ülkemizle sınırlı kalmadı, gönül coğrafyamıza da yayıldı. 16 Ülkede, 30 şehirde etkinlikler yapıldı. Bazı etkinlikler, yıl ile sınırlı kalmayacak, her yıl devam edecek türden etkinlikler. Bunlar: TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Ödülü, TÜBA Prof. Dr. Fuat Sezgin Ödülleri, YTB Bursları, Araştırma Merkezlerinin Faaliyetleri ve Sempozyumlar? diye konuştu. Rektör Aslan, ?Ulaştığımız herkese, İslam Medeniyetinin dünya medeniyetine muazzam katkılarını anlattık, geçmişten günümüze Medeniyetimizin her safhasında var olduğumuzu ve gelecekte de var olacağımızı hatırlattık, en önemlisi, gençlerimizi başarabileceklerine inandırdık? dedi.

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Törende Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya ve Vakfın Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan da birer konuşma yaptılar. Çetinkaya, Erdoğan´a "Fuat Sezgin Yılı Açılış Töreni´nin fotoğrafını ve Fuat Sezgin ile aynı karede oldukları bir fotoğrafı hediye etti.Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile siyaset sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli