Anahtar Kelimeler: Malkoç konferansa geldi

Malkoç konferansa geldi

Malkoç konferansa geldi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç “Ombudsman Kırıkkalelilerle Buluşuyor” programı kapsamında kentte vatandaşlarla bir araya geldi.

KIRIKKALE’YE GELDİ

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç “Ombudsman Kırıkkalelilerle Buluşuyor” programı kapsamında kentte vatandaşlarla bir araya geldi. 19 Aralık tarihlerinde “Ombudsman Kırıkkalelilerle Buluşuyor” programı çerçevesinde Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, ilde idari amirler, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi, halkın sorunlarını yerinde dinledi.

 

KAMU DENETÇİLİĞİ ANLATILDI

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Kamu Denetçiliği Kurumunu anlatan video gösterisiyle başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Orhun abidelerine indiğiniz zaman açı doyuran, çıplağı giydiren devlet anlayışı var. Bütün konuşmalarımızda da belirtiyorum. Şeyh Edibali'de, yıldızlaşan, aslında devleti özetleyen insanı yaşat ki, devlet yaşasın ve yine Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin başına geçtiği dönemde yayınlamış olduğu, vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri var, Biz de her şeyden önce insanımızın mutluluğu. Devlet ve millet için ikileminde her zaman inancımızın da gereği, milli duruşumuzun da gereği önce elbette ki insan ve millettir.

 

DENETİM ESAS OLACAK

Tebasını rahat ettiremeyen, tebasının duasını alamayan devletin yaşama imkan ve ihtimali yok. Biz devlet geleneğimizde, neyin üzerine devleti şekillendiriyoruz? Adaletin, emniyetin, ehliyetin, meşveretin ve maslahatın. Ama bu beş müessesenin de denetlenmesi esas. İşte o denetleme mekanizmalarından yargısal denetim var. Bir taraftan bakıyorsunuz hiyerarşik denetim olmak üzere aşağıya kadar bir denetleme sistemi var. Yine Sayıştay ve benzeri kurumlarla da yasamanın yapmış olduğu idare üzerindeki denetimleri var. İşte bu görevi aslında bugün kamu denetçiliği kurumu ziyadesiyle yerine getiriyor. İnşallah daha da fazla millet Tarafından kabul görmüş bir kurum daha da fazla etkinliği artar. İş mahkemelere gidilmeden inşallah idareyle halkın arasındaki problemler daha hızlı bir şekilde çözülür. Temennimiz ve duamız bu” dedi.

 

ADALET BİR İHTİYAÇTIR

Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Devlet geleneğimizde medeniyetimizde esas olan insandır. Her şey insan için. Eğer insanoğlu bulunduğu her kademede adaleti temsil ediyorsa o toplum mutludur. Devletin temeli adalettir. Adalet nefes almak gibi bir ihtiyaç. Adaleti gerçekleştirmek için zaten mahkemeler var. Bizim geçmişten gelen bir geleneğimiz var. Önemli olan konuşarak yüz yüze gelerek sorunları çözmek.

 

ŞİKAYETİNİZİ BİLDİRİN

Türkiye ve tüm dünyada alternatif çözüm yolları üretildi. Mahkemeye gidildiğinde dünyanın en adil kararı dahi verilse, yarısı üzülecek yarısı sevinecek. Hayıflanmalar olacak. Bunun yerine insanlar bir müddet sonra pişman olur. Bu istisnaları bir araya getirmek barıştırmak gerekir. İşte kamu denetçiliği kurumunda devletle idare arasında istek ve gelişmeleri temin etmek için kurulmuştur. İnsan fıtratı gereği denetlenmekten hoşlanmaz. Onun için kamu denetçiliği kurumu bağımsız bir kurum olsun kararı alınmış. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Türkiye'de çok güzel gelişmeler oldu. Her şeyin daha iyisini yakalamak için bizim gibi kurumlara ihtiyaç olur. Hizmet sunan kişi yanlış yapabilir. Bu gibi şeyleri düzeltmek için hemen mahkemeye gitmeyin. Cimere yazın. Açık kapıya başvurun. Kamu denetçiliği sadece iletişim sağlamıyor. İnceliyor araştırıyor ve karar veriyor. Bize başvuru yapmak çok kolay. Hiçbir masrafı yok. Bize başvuru tarihinden itibaren en geç altı ay içerinde karar veriyoruz. İdareye başın düşerse dara ombudslanlığı ara sloganıyla sözlerime son veriyorum" dedi.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu