Makyajlı çetenin maskesi düştü!

Makyajlı çetenin maskesi düştü!

Makyajlı çetenin maskesi düştü!

 

Vay canına diyeceğiniz bir haber!     

Kırıkkale´de oturan ve hırsızlık yapmak için her gün Ankara´ya giden makyajlı, bakımlı 5 kadın zanlı yakayı ele verdi. 2.5 aylık ve 10 günlük çocuklarını hırsızlığa giderken evde bırakan hırsızlar, adliyeye bebekleriyle geldi

100 BİN TL´LİK HIRSIZLIK

Her sabah memleketleri Kırıkkale´den hırsızlık yapmak için başkente gelen ve evlerin kapısını saç tokasıyla, levye ile açarak hırsızlık yapan makyajlı, bakımlı 5 kadın şüpheli yakalandı. Şimdiye kadar 7 farklı olayları tespit edilen makyajlı şebekenin 100 bin TL değerinde hırsızlığa karıştığı tesbit edildi. Semtlere göre giyim kuşam değiştiren hırsızların kılıktan kılığa girdiği öğrenildi.

HIRSIZLIĞI MESLEK EDİNMİŞLER

Edinilen bilgiye göre 5 kişilik makyajlı, bakımlı hırsızlık şebekesi hergün Kırıkkale´den Ankara´ya gelip hırsızlık yapıyor. Eşlerinin lüks arabalarla başkente bıraktıkları kadınlar adeta bu işi meslek edinmiş. Gözlerine kestirdikleri ve boş olduğunu gözlemledikleri evleri soyan şebeke, giyim kuşamıyla hiç hırsız görüntüsü vermiyor. Binaların zillerini çalarak ya da bir apartman sakini çıkarken kapıyı tutarak binalara giren makyajlı hırsızlar, hedefledikleri dairelerinde kapılarını toka ve levyeyle açıyor.

7 HIRSIZLIK OLAYI

Etimesgut´taki bir evden hırsızlık olayı meydana gelmesiyle polis harekete geçti. Apartman etrafında gezen 5 kadının olduğunu, hırsızlığı bunların yapmış olabileceğini araştırma sonucu öğrenen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışmalara başladı. Kent merkezinde birçok bölgede harekete geçen polis, Ankara´daki benzer hırsızlık olaylarındaki kamera görüntülerini inceledi. Şubeye intikal eden 7 olayda aynı şebekenin olduğunu tespit eden ekipler takibe koyuldu. Makyajlı hırsızlar şebekesinin 2 zanlısını Kırıkkale´deki evlerinde yakalayan polisler 3 tanesini de başka hırsızlık olayı için Ankara´ya gelmek üzereyken ele geçirdi.

VATANDAŞA ÖNEMLİ UYARI

Düzgün giyimli, makyajlı hırsızlık makineleri Ayten A. (17), Fatma K. (24), Mihriban V. (21), Deniz A. (25), Güler T. (24) sorgularının ardından mahkemeye sevk edilirken, Mahkeme Fatma K., Deniz A, Güler T.´nin tutuklanmasına karar verdi. Zanlılardan Fatma K.´nın 2.5 aylık, Mihriban V.´nin ise 10 günlük bebeklerini evde bırakarak Ankara´ya hırsızlık yapmaya geldikleri ortaya çıktı. Adli kontrolleri yapılan Ayten A.´nın 17, Fatma K.´nın 23, Mihriban V.´nin 6, Deniz A.´nın 8, Güler T.´nin ise 27 adet hırsızlık kaydı olduğu öğrenildi. Ankara´da büyük bir şebekenin çökertildiğini fakat vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten ekipler, tanımadık kimselere kapıyı açmamaları noktasında vatandaşları uyardı. Hırsızların hırsız süsü vermeden mahallelerde ve apartmanlarda gezebileceğini hatırlatan emniyet ekipleri, yabancı şahısların sorgulanması ve kılık kıyafetlerine aldanılmaması gerektiğini belirtti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli