Lonca´ya 351 işletme kayıt yaptırdı

Lonca´ya 351 işletme kayıt yaptırdı

Lonca´ya 351 işletme kayıt yaptırdı

Lonca bilgisi verildi

Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin yeni hizmete giren Lonca Portalı hakkında açıklamalarda bulundu.

EKONOMİYE KATKILARI OLACAK

Şahin yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verdi: Sanayi işletmeleri ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan bilgi talepleri sanayi sicil verilerinden karşılanmaktadır. Talep sahiplerinin ihtiyaç duydukları bu tür bilgilere doğrudan ulaşabilmelerinin ve işletmelerle iletişim kurabilmelerinin ülkemiz ekonomisine önemli katkıları olacağı değerlendirilmiştir. Bu çerçevede sanayi sicil kayıtları esas alınarak hazırlanan ve sanayi işletmeleri ile ürünlerine ilişkin bilgilere erişim imkânı sağlayan Lonca” Web tanıtımı, Sayın Bakanımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda yapılmıştır.

29 FARKLI SANAYİ SEKTÖRÜ

Türkiye´de hangi ürünleri, hangi firmanın, nerede ürettiği konusunda girişimciler, araştırmacılar, ithalatçılar ve ihracatçılar vs. bilgilere Lonca Sanayi Web Portalı (www.lonca.gov.tr) sayesinde ulaşabilecekler. Uygulama kapsamında 29 farklı sanayi sektöründe firmaya, ürüne ve adres bilgisine göre arama yapılabilecektir.

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ VERİ KAYNAĞI

Sanayi Sicil Kayıtları ; ‘il ve ilçe bazında hangi işletme ne üretiyor, ne ihraç ediyor, üretim kapasitesi ne, üretirken ne tüketiyor, hangi enerji türünü kullanıyor´ gibi 100´den fazla farklı veri türünün yer aldığı sanayi işletmeleri ile ilgili ülkemizin en önemli veri kaynağıdır.  Ülkemiz genelinde 125 bin 968 işletmenin kayıtlı olduğu Lonca Sanayi Web portalında ilimizde faaliyet gösteren 351 sanayi işletmesi kayıtlı bulunmaktadır.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false