Anahtar Kelimeler: Listeler nasıl olacak

Listeler nasıl olacak?

Listeler nasıl olacak?

Listeler nasıl olacak?

İki parti tamam, biri değil!

1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için hazırlıklar başladı. Peki partilerin listeleri nasıl olacak?

İKİ PARTİDE DURUM

Partiler 1 Kasım seçimleri için çalışmalara başladı. Partilere aday adaylığı müracaatlar ı yapılacak. CHP´nin 7 Haziran listesi ile seçime gideceği ileri sürülüyor. Yani listede değişiklik olmayacak. MHP´nin de listesinde olağanüstü bir değişiklik beklenmiyor. Fakat sıralamada değişiklik olması için bazı isimlerin çalışma yaptığı öne sürülüyor. MHP´de liste sıralamasının tamamen Devlet Bahçeli´ye bağlı olduğu ifade ediliyor.

ÖZTÜRK OLACAK GİBİ

AK Parti´de ise liste değişecek. Partinin kaybettiği 1 milletvekilini geri alabilmek için yerel dinamikleri dikkate alacağı konuşuluyor. Aday adaylığı için bazı isimlerin görevlerinden istifa ettiği ve bazılarının da etmeye hazırlandığı bilgisi geliyor. Beşir Atalay´ın aday olacağı öğrenildi. Ancak nereden aday olacağı bilinmiyor. Ankara´dan aday olması bekleniyor. Kırıkkale´den ise listede Abdullah Öztürk´e kesin gözüyle bakılırken, diğer isimlerden hangilerinin olacağı merak konusu.

ADI GEÇEN İSİMLER

AK Parti´de Ramazan Can adaylık için henüz kararını vermediğini geçen Cuma günü açıkladı. Oğuz Kaan Köksal ise aday olmayı düşündüğünü söyledi. Osman Acar adaylık için görevinden istifa ederken, eski belediye başkanı Veli Korkmaz´ın da aday olacağı konuşuluyor. Partide bu dönem Keskin yoğunluklu bir adaylık çalışması olacak. Ömer Faruk Ilıcan ismi de adaylar arasında geçiyor. Ancak hangilerinin aday olacağı belli değil,



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli