Anahtar Kelimeler: Kurban pazarı denetlendi

Kurban pazarı denetlendi

Kurban pazarı denetlendi

Kurban pazarı denetlendi

Bayram hazırlığı başladı

Kurban Bayramı´na az bir süre kala Kırıkkale´de kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanlarının satışının yapıldığı Hayvan pazarları da hareketlenmeye başladı.

PAZAR YERİ  İNCELENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Süleyman Özbek, Gıda ve Yem Şube Müdür V. İlknur Sezer ve denetim elemanları ile birlikte Arpalık Çukurunda bulunan Kırıkkale Belediyesi Kurbanlık Hayvan Pazarı´nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde İl Müdürü Recep Kırbaş, kurbanlık olarak satılan hayvanların pasaportu, küpesi, nakil belgesi ve sağlık raporunun olmasının gerektiğini, vatandaşların bu belgeleri hayvanı satan kişiden de isteyebileceğini hatırlattı. İl Müftülüğü sekreteryasında yürütülen İl Kurban Hizmetleri Komisyonu´nun toplanarak Valilikçe kurbanlık satış ve kesim merkezlerini belirleyeceğini duyurdu.

UYARILAR YAPILDI

Kırbaş incelemelerin ardından şu açıklamayı yaptı: ?Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, İlimiz ve çevre illerde hayvan sevklerinde önemli miktarlarda artış meydana gelmektedir. Sağlık kontrolünden geçmemiş ve gerekli aşıları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynamaktadır. Yapılan denetimlerde tehlike yaratacak bir hastalık bulgusuna rastlanmamıştır.  Denetimlerde hayvan sevki yapan nakliyeciler, şoförler, satıcı ve bakıcıların sertifikasyon işlemlerinin Müdürlüğümüz tarafından yapıldığı hayvan sahiplerine anlatılmıştır. Nakliyeci Belgesi olmayanların hayvan taşıyamayacakları konusunda çiftçiler uyarılmıştır.?

FAALİYETE GEÇECEK

Kırbaş Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nihal Kanat´ı da ziyaret etti. Ziyarette kurban bayramı öncesi alınması gerekli tedbirler görüşüldü. Kanat, hayvan pazarı dezenfeksiyon ünitesi inşaatının devam ettiğini ve en kısa zamanda faaliyete geçeceğini ifade etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false