Anahtar Kelimeler: Kuraklık rekoru kırılıyor

Kuraklık rekoru kırılıyor!

Kuraklık rekoru kırılıyor!

Kuraklık rekoru kırılıyor!

 

Kötü bir durum!

Yağışların beklentinin altında olması nedeniyle Türkiye´de son 44 yılın kuraklık rekoru kırıldı. Barajların yağış alamadığı şu günlerde yağışların yeterli olmaması nedeniyle birçok dere de kuruma noktasına geldi.

KAÇINILMAZ BİR SONUÇ

Son aylarda neredeyse yağış seviyesi yok denecek kadar az olması, 2007 yılında yaşanılan kuraklık tehlikesini yeniden gündeme getirdi. Barajların boşalmasına, çiftçilerin daha şimdiden kara kara düşünmesine zemin hazırlayan tablo eğer önümüzdeki kısa süreç içerisinde de değişmezse su sıkıntısı yaşanması ve bunun da özellikle tarım alanlarında ciddi hasarlara yol açması bekleniyor. Kuraklığa dikkat çeken uzmanlar, önümüzdeki süreç içerisinde beklenilen yağışların alınmaması durumunda bu sonucu kaçınılmaz olarak yorumluyorlar.

ÇİFTÇİ DÜŞÜNÜYOR!

Bu yıl yağışların mevsim normallerinin altında kalması barajlardaki su seviyesini de önemli ölçüde düşürdü. Birçok barajdaki su seviyesi yüzde 40´ların çok çok altına inerken ortaya çıkan tablodan çiftçi de payına düşeni çoktan aldı. Ekim döneminde yağışların beklenilenden çok daha az olması, korkunun erkenden yaşanmasına zemin hazırladı. Her ne kadar hava soğuk olsa da genel anlamda yağışların düşmemesi ve kış boyunca da aynı görüntünün devam edecek olması, özellikle çiftçileri derin derin düşündürmeye başladı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli