Anahtar Kelimeler: Seçim Kasım yapılacak

Seçim 1 Kasım´da yapılacak!

Seçim 1 Kasım´da yapılacak!

Seçim 1 Kasım´da yapılacak!

Çalışmalar başladı

Listeler nasıl olacak?

Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmayınca tüm gözler erken seçim kararına çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu´ da erken seçimin 1 Kasım´da yapılması için düğmeye bastı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

YSK, seçimlerin 1 Kasım´da yapılmasına ilişkin bir taslağı siyasi partilerin görüşüne sundu. Milletvekili Seçimi Kanunu´ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren kurul, seçimin yenilenmesi kararı alınması halinde, hazırlıkların 60 günde tamamlanacağı bir taslak takvim oluşturdu. Milletvekili genel seçiminin 1 Kasım´da yapılmasının planlandığı takvimde seçmen listelerine itirazlar, adaylık başvuru süreci gibi bazı konulardaki süreler kısaltıldı.

TAŞIMALI OLMAZ

AKP ise, seçimlerin 25 Ekim´de olması için YSK´da zemin yokladı. YSK da ?olabilir? demesine rağmen 1 Kasım´ın daha uygun olacağını bildirdi. Öte yandan, AKP´nin bölgede HDP´ye giden oyların bir bölümünü alabilmek için gündeme getireceği iddia edilen ?güvenlik gerekçesiyle sandık birleştirilmesine? YSK sıcak bakmadı. Bir YSK yetkilisi, ?Güvenlik endişesiyle bu yönde talep gelirse, ?Devlet olarak sen güvenliği sağlamakla görevlisin. Gereğini yap´ cevabını veririz? diye de konuştu.

LİSTELER NE OLACAK?

Bu arada partiler seçim çalışmalarına başladı. AKP Parti Kırıkkale Teşkilatı bir süre önce bu konuda toplantı yapmıştı. Milletvekilleri de sahada çalışma yürütüyor ve nabız yokluyor. Listelerin nasıl olacağı merak konusu. Abdullah Öztürk´ün listede olması bekleniyor. Listede ayrıca değişiklik de bekleniyor. MHP´nin nasıl bir liste ile seçime gideceği merak konusu. CHP´de yeni bir liste çalışması yapacak duyumları geliyor. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false