Anahtar Kelimeler: Rektörünü bekliyor

KÜ, Rektörünü bekliyor!

KÜ, Rektörünü bekliyor!

KÜ, Rektörünü bekliyor!

Kim atanacak?

KÜ yeni rektörünü bekliyor. Rektör Ekrem Yıldız´ın görev süresinin dolması dolayısıyla aday olmadığı rektörlük seçimiyle ilgili YÖK´e çok sayıda adayın başvurduğu öğrenildi. YÖK bu adaylar arasından 3 ismi Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı bu isimlerden birisini rektör olarak atayacak.

REKTÖRLÜK HEYECANI

Kırıkkale Üniversitesinde şu sıralarda Rektör seçimi heyecanı yaşanıyor. Mevcut rektör Ekrem Yıldız´ın görev süresinin dolması dolayısıyla boşalacak makamına oturmak için çok sayıda aday adayı Yüksek Öğrenim Kurumuna başvurdu. YÖK bu isimlerden üçünü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın onayına sunacak.     

KONUŞULAN ADAYLAR

Kırıkkale Üniversitesinin yanı sıra diğer üniversitelerden de rektörlük için müracaat eden aday adayları arasında Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Nezir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Veterinerlik Fakültesi Merkez Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Siyami Karahan ve Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Ziya Merdan´ın isimlerinin öne çıktığı iddia ediliyor.

BAZI İDDİALAR VAR

Rektör Yıldız´dan boşalacak koltuğa oturması muhtemel aday adaylarıyla ilgili şehir kamuoyunda ve üniversite camiasında iddia ve konuşulanlara bakılırsa Prof. Dr. Saffet Nezir bir milletvekilinin adayı ve Milletvekili Nezir için Ankara´da kulis bile yapıyor. Güçlü isimlerden Prof. Dr. Sedat Kaygusuz ise Kırıkkale´nin adayı olarak lanse ediliyor. Diğer Prof. Dr. Siyami Karahan ve Prof. Dr. Ziya Merdan´ın imside güçlü adaylar arasında geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın masasındaki isimlerden birisini en kısa zamanda KÜ Rektörü olarak ataması bekleniyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli