Anahtar Kelimeler: huzurlu bilim yuvası

KÜ huzurlu bir bilim yuvası

KÜ huzurlu bir bilim yuvası

KÜ huzurlu bir bilim yuvası

Akademik yıl açılışı yapıldı   

Kırıkkale Üniversitesi 2015-2016 Akademik Açılış yılı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız 23 yıl önce kurulan üniversitenin 12 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı 5 bölüm, 15 araştırma ve uygulama merkezi ve Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları kompleksi ve Teknokenti ile öğrencilerimize, bilim insanlarına ve araştırmacılara hizmet verildiğini kaydetti.

ÖĞRENCİ SAYISI 34 BİN 455´E ULAŞTI

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda gerçekleştirilen 2015-2016 Akademik Açılış yılı törenine protokol üyeleri başta olmak üzere öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını ise Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız yaptı. Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Yıldız, ?Bu öğretim yılında 3075 ön lisans, 5462 lisans, 506 yüksek lisans ve 75 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 9.118 yeni öğrenci Üniversitemize kayıt yaptırmıştır. Bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayımız 34.455´e ulaşmıştır. Öğrencilerimizden 438´i 46 farklı ülkeden olmak üzere, yabancı uyruklu öğrencidir? ifadelerini kullandı.

BİLİM KURUMU

40´ı ön lisans, 50´si lisans olmak üzere 90 farklı bölüm ve programda öğrenim görmekte olduğunu söyleyen Yıldız, ?Bu büyük öğrenci topluluğu. Bu programlara enstitülerimizde yürütülen disiplinler arası lisansüstü programlar da eklendiğinde sayının büyük bir çeşitlilik ve zenginliğe işaret ettiği görülecektir. Hayatın bütün alanlarına yönelik bu eğitim ve öğretim programlarıyla üniversitemiz bilim üreten, öğreten, araştıran, uygulayan ve ürüne dönüştürerek milletin hizmetine sunan önemli bir bilim kurumu durumundadır? diye konuştu.

BİZİ MUTLU EDİYOR

Kırıkkale üniversitesi ile bir arada çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Vali Ali Kolat,  açılışta yaptığı konuşmada ? yeni açılan fakültelerimiz oldu bu yıl öğrenci olmak hem çok zor hem çok kolay öğrenci kadar velide bu konuları üstlenir veliler her şeyi feda eder bütün amaç sizin en iyi yere gelmeniz gelecek için son derece önemlidir. Üniversite 23 yıl içerisinde 35 bin öğrenciye ulaşması bizi mutlu ediyor. Bu hızlı büyüme sorunlarla geliyor bazı yerlerde eksiklik oluyor Kırıkkaleliler olarak bina yapımına fazla destek vermiyoruz. Üniversite valilik arasında çok iyi bir diyalog var birçok çalışma proje uygulama alanlarını birlikte yürütüyoruz üniversite ciddi manada ile katkı sağlar o şehrin ufkunu açar bizde bunu görüyoruz sağlık alanında ciddi meksefeler aldık YİH ve tıp ortak projeleri var Ankara´ya hasta gönderen değil hasta alan il olduk diş hekimliği fakültesi yeni hizmet binasına geçecek ve daha önemli katkı sağlayacak? şeklinde konuştu

KARGAŞA YAŞANMADI

Kolat yaptığı konuşmada, ?Üniversite ile birlikte projelerimiz devam ediliyor üniversite savunma sanayi MKE çalışmalarını önemsiyoruz her türlü çalışmaya katkı veriyoruz Silah OSB biraz aksadı ancak her halükarda burası yapılacak 25 bine yakın MKE emeklisi uzman burada değerlendirilecek bu Kırıkkale için önemli gelişme olacak TEKNO kent gibi Silah OSB içinde ortak çalışma olacak. Bir çok üniversite karışıklık olurken bizim üniversitede ciddi bir kargaşa olmadı biz şiddete karşıyız özgür düşünceye karşı değiliz herkes düşüncesini kardeşçe otursun tartışın. Yurt ve kredi konusunda hiçbir sıkıntı gelmedi? dedi.

İLK DERS VERİLDİ

Vali Ali Kolat ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ın konuşmasının ardından Ortadoğu´da Barış Özgürlük ve insan hakları hakkında Nobel Barış Ödülü sahibi Gazeteci Yazar Tevekkül Karman öğrencilere ilk dersi verdi Karman verdiği derste Nobel barış ödülünü hiç beklemediği bir anda aldığını söyledi.  Karman´ın ilk dersinin ardından ise fakülte ve yüksek okullara birinci olarak giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı