Anahtar Kelimeler: Köylüyü dolu vurdu

Köylüyü dolu vurdu

Köylüyü dolu vurdu

Köylüyü dolu vurdu

Zarar çok büyük

Kırıkkale'ye bağlı Balışeyh ve Sulakyurt'un köylerinde etkili olan dolu yaklaşık olarak 15 bin hektar ekili alanda yüzde elli zarar verdi.

Balışeyh ve Sulakyurt'ta etkili

Balışeyh' bağlı Battalobası, Kösedurak, Bıyıkaydın ve Sulakyurt'a bağlı Deredüzü ile İmamoğlu köylerinde etkili olan dolu ekili alanlara zarar verdi.   Hasat mevsiminin yaklaşması ile birlikte etkili olan dolu yağışı bazı üreticilerin hayallerini yerle bir etti. Dün öğlenden sonra etkili olan dolu yağışı arazisinde yaklaşık 15 bin hektar arazide büyük hasara yol açtı.

Hasar tespiti yapılıyor

Dolu yağışının etkili olduğu bölgelerde ekili bulunan buğday, arpa ürünlerini yerle bir etti. Yağış ile zara gören alanlara Gıda Tarım il Müdürlüğü yetkililerinin çalışmayla birlikte bölgedeki hasarın tam olarak tespit edileceği belirtiliyor. Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buradaki üreticilerin mağdur durumda olduğuna işaret etti.  Gıda Tarım il Müdürü Recep Kırbaş ise yağışın etkili olması ile birlikte ilçe kaymakamları ile hasar tespit çalışmaları yapmaya başladı.

Can'dan anında müdahale

Seçim çalışmaları kapsamında bölgede bulanan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mürsel Akçay zarar gören araziye giderek Gıda Tarım Müdürü Recep Kırbaş ve yetkililerden bilgi aldılar. Can hasar tespit için gerekli talimatları verirken çiftçinin borcunun ertelenmesi için gerekli görüşmeleri yaptı.   Tarım Müdürü Kırbaş ise tarım sigortası yaptıran çiftçi sayısının az olduğunu belirtti. Kırbaş, çitçilerin borçlarının ertelenmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli