Anahtar Kelimeler: Korsan taksiye üstü

Korsan taksiye suç üstü!

Korsan taksiye suç üstü!

Korsan taksiye suç üstü!

Bir de kart bastırmış!

Uzun zamandır korsan taksicilerden şikayetçi olan Kırıkkale taksicileri, önceki gün Suriyeli bir mülteciyi korsan taksicilik yaparken suçüstü yaptı. Olay yerine polis ekibi çağıran taksiciler, korsan olarak taksicilik yaptığı iddia edilen mülteciden şikayetçi oldular. Taksiciler, Kırıkkale´de aynı şartlarda çalışan 83 tane mülteci aracı bulunduğunu belirterek, ?O kadar rahat çalışıyorlar ki artık kendilerine kart dahi yaptırmışlar. Buna acilen çözüm bulunmalı? diye konuştular.

KART DAHİ YAPTIRMIŞLAR

Yasa dışı çalışarak ekmeklerine mani olan korsan taksicilerden şikayetçi olan Kırıkkaleli taksiciler, önceki gün korsan taksicilik yapan Suriyeli mülteciye suçüstü yaptı. Kendisine kart dahi yaptıran korsan taksicinin telefon numarasına ulaşan Kırıkkaleli taksiciler, korsan taksiciyle Ankara Esenboğa Havaalanına gitmek istediğini belirterek pazarlık yaptı. Yapılan pazarlıkta 120 TL´ye anlaşma sağlanırken, adres verildi. Korsan taksici verilen adrese geldiğinde suçüstü yapıldı. Olay yerine trafik polisi çağırıldı. 71 MA 054 plakalı aracı yeni aldığı iddia edilen korsan taksinin Suriyeli sürücüsüne 876 TL, ve araç sahibine 876 TL para cezası kesilirken, araç korsan taksicilikten dolayı 15 gün parka çekildi. Korsan taksiciliğin devamı halinde aracın trafikten men edileceği bildirildi.

ODA BAŞKANININ İLGİSİZLİĞİ

Korsan taksiciye suçüstü yaptıktan sonra Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemil Borayı aradıklarını söyleyen Taksici Hüsnü Laçin ?Benim Yavuz Taksi diye bir durağım yok. Sizin durakla işim olmaz, başınızın çaresine bakın´ dedi. Bizde durumu Oda Başkan Adayı Mehmet Erol´u aradık. Sağ olsun meslektaşımız Erol durumla yakından ilgilendi. Oda başkanımızın ilgisizliği korsan taksi sayısının artmasına neden olmuştur. Şuanda Kırıkkale´de 83 tane korsan taksi bulunduğunu tespit ettik. Neredeyse bu sayı vergisini veren, evine helal ekmek götürmek için çalışan Kırıkkale´deki taksici meslektaşlarımızın sayısı kadar? diye konuştu. Oda Başkan Adayı Mehmet Erol ise korsan taksi ile sonuna kadar mücadele edeceklerini, gerekirse hepsini suçüstü yaparak meslektaşlarının haklarını savunacaklarını söyledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false