Anahtar Kelimeler: Gazisi vefat

Kore Gazisi vefat etti

Kore Gazisi vefat etti

Ankara'daki evinde yaşamını yitiren 92 yaşındaki Kore gazisi Veli Atasoy'un cenazesi, memleketi Kırıkkale'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

GAZİ VEFAT ETTİ

Kore Savaşı'nda kendisi de esir düşen ve esir kamplarında bulunan Türk ve yabancı onlarca yaralı askere sağlık hizmeti sunması nedeniyle  "Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirilen  Veli Atasoy (92) Hasandede köyünde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Atasoy için merkeze bağlı Hasandede köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Yakup Yeşilırmak ile askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Hasandede Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Atasoy'un naaşı, köy mezarlığına defnedildi. Ankara'da dün hayatını kaybeden Veli Atasoy'a, sıhhiyeci olarak gittiği Kore Savaşı'nda Türk askerlerinin yanı sıra, ABD'li ve diğer ülkelerin askerlerine de yardımcı olduğu için ABD tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" verildiği öğrenildi. Törenin ardından Vali Tekbıyıkoğlu, gazinin eşi Şöhret Atasoy’a, tabuta sarılı Türk Bayrağını takdim etti.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false