Koçoğlu MİDDER Başkanı oldu

Koçoğlu MİDDER Başkanı oldu

Koçoğlu MİDDER Başkanı oldu

Başkanlığa getirildi

Türkiye genelinde çeşitli çalışmalara imza atan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Kırıkkale´de yeniden yapılanıyor. Dernek Başkanlığı görevine getirilen Ali Rıza Koçoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

SEVDAMIZ VATAN VE MİLLET

15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası kurulan ve vatan, millet, şehit kanlarıyla sulanan aziz toprakları koruma mücadelesi amacıyla kurulan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği çalışmalarına devam ediyor. Kırıkkale´de yeniden yapılanma yoluna giden MİDDER, Dernek Başkanı Ali Rıza Koçoğlu´nun başkanlığında çalışmalarına hızlı şekilde başladı. Başkan Koçoğlu, ?Bizim sevdamız vatan ve millettir. Vatanımız bölmeye çalışan hainlere karşı dimdik duracağız?

MAZBATA VE PLAKET ALDI

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Serhat Çağ, Başkan Koçoğlu´na çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Teşkilattan Sorumlu Başkan Aydın Koç´ta Başkan Ali Rıza Koçoğlu´na başkanlık mazbatasını takdim etti. Etkinlikte; İç Anadolu Bölge Başkanı Kırıkkaleli hemşerimiz Abdullah Polat´ta yer aldı.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ GELİŞECEK

Derneğin Amacı hakkında bilgiler veren Koçoğlu, ?15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekerek milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak. Vatan bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, modern veya post-modern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak, demokrasi kültürüne sahip çıkmak.

ÇEŞİTLİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

Koçoğlu, ?15 Temmuz Darbe girişimine benzer darbelerin tekrar yaşanmaması için sivil inisiyatif alarak toplumsal bir bilinç oluşturmak. Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını, tarihsel bağı, jeopolitik konumu ve bölgesel öneminden yola çıkarak sosyal, kültürel ve ekonomik projeler geliştirmek. Türkiye´nin mikro ve makro sorunlarına dikkat çekerek çözümüne katkı sunucu fikirler geliştirmek, çözümünde rol oynamak. 15 Temmuz ?da yaşanana kahramanlık örneğini, milli duruşu, gelecek nesillere aktarmak için sivil inisiyatif almak.?

DERNEĞİN KURULUŞ NEDENİ

?Kadim medeniyetimizden aldığımız güçten yola çıkarak; ülkemizin daha özgür, müreffeh ve barış içinde yaşanması için çaba sağlamak, toplumsal dinamikleri harekete geçirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır. 15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan vatan hainleri de Türk milletinden büyük ders almıştır. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerin biri olmasının belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün lanetli düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke? dedi. Haber Merkezi   



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false