Anahtar Kelimeler: Kızılay bağış bekliyor

Kızılay bağış bekliyor

Kızılay bağış bekliyor

Kızılay bağış bekliyor

Edirne´den Karsa, Hatay´dan Artvin´e, Somali´den Myanmar´a, Yemenden Bosna´ya Türkiye´nin ve Dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlum insanlara bir yıl boyunca kurban etlerinizin ulaşmasını istiyorsanız Kızılay Şubesi standa bekliyor.

12 AY ULAŞTIRACAĞIZ

 Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İşler ?´ 150 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılay´ı, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban etini yıl boyu ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine bir yıl boyunca 12 ay ulaştıracağız" diye konuştu.

ÇAĞRI YAPILDI

Kurban kesimlerinin İslami şartlara uygun şekilde yapıldığının altını çizen İŞLER, şunları söyledi:  "Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı´nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban kesiminden sonra hayırseverlerimize mesaj ile bu bildirilecek. Yurt dışında kurban bağışı yapan hayırseverlerimize kurbanın hangi ülkede kesildiğini bilgisi verilecek." Kızılay Başkanı, elde edilen etlerin, kavurma konserve haline getirilerek vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine Kızılay Şubeleri tarafından yıl boyu dağıtılacağını sözlerine ekledi.

50´DAN FAZLA ÜLKEDE YAPILIYOR

Türk Kızılay´ı Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, yurt dışında da kurban bağışı yapılabildiğini ifade ederek, "Bosna Hersek ve Bulgaristan´ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya´nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş´in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan´ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak´ın da aralarında bulunduğu Orta Doğu ülkeleri olmak üzere 50´den fazla ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay´a kurban vekaletlerini verebilecek" diye konuştu.

YURT İÇİ 850, YURT DIŞI 725 TL

Kurban bağışı ile ilgili fiyat bilgisini de paylaşan KIZILAY Başkanı, "Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 850 Lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 725 Lira ödeyecek. Hayırsever vatandaşlarımız Kızılay şubemize veya Hüseyin kahya parkı yanı Kızılay kan verme merkezinin karşısında kurulan standımıza gelerek bu bağışlarını makbuz karşılığında yapabilirler. " dedi. Türk Kızılay Kırıkkale şubesi adres: ovacık Mahallesi. Zafer caddesi izzet keskin iş hanı No=33/6 Stand adresimiz Hüseyin Kahya Parkı, Türk Kızılay Kan Merkezi karşısında bulunmaktadır.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli