Anahtar Kelimeler: öğrencilere eğitimi

Kız öğrencilere SGK eğitimi

Kız öğrencilere SGK eğitimi

Kız öğrencilere SGK eğitimi

Öğrenciler bilgilendirildi

Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Genel Sağlık Sigortası, Kayıt Dışı İstihdam ve Uyuşturucu ile Mücadele konularında eğitim verildi.

ÖĞRENCİLERE ANLATTILAR

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan eğitim öncesinde bir konuşma yapan Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Veli Karacaköylü, genel sağlık sigortası ile çalışmanın önemine değinerek öğrencilerin eğitim hayatı sonrasında sigortalı çalışarak gerek kendi gerekse ülke geleceğine katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Karacaköylü, ?Eğitimde gençlerimize genel sağlık sigortasının tanımını yapılarak 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren mecburi hale gelen Genel Sağlık Sigortası ile sigortalı çalışmanın öneminin bir kat daha arttığının belirterek gençleri gelir testi yaptırmaları konusunda uyardı. Kayıt dışı çalışmanın sigortasız çalışmak olduğu ve sigortasız çalışmanın insanlarımızın mağduriyetlerine yol açtığı, ülkemizin ekonomisini olumsuz etkilediği bu durumun önüne geçilmesi için kurumumuzun önemli çalışmalar bulunmaktadır.

BİLGİLER VERİLDİ

Uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına alınmış olup, tüm sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından sunulan sağlık hizmetleri ve toplum ruh sağlığı tarafından sunulan sağlık hizmetleri ile AMATEM tarafından sağlanan tedavi giderleri SGK tarafından karşılanmaktadır" dedi. SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü´nün konuşmasının ardından, öğrencilere genel sağlık sigortası, kayıt dışı istihdam ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele konularında kurum ilgilileri tarafından bilgiler aktarılarak bu konularla ilgili birer broşür dağıtıldı. Bayanların iş hayatına atılması noktasında bu eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirten Okul Müdiresi Elif Tolun´da SGK İl Müdürü Karacaköylü´ye beraberindeki ilgililere teşekkür etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false