Anahtar Kelimeler: Kırıkkale’ konuştular

Kırıkkale’yi konuştular

Kırıkkale’yi konuştular

Dünya Gazetesi ve TOBB işbirliğinde, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası destekleriyle hayata geçen "Başkanlar Konuşuyor" programında Kırıkkale ekonomisi masaya yatırıldı.

KIRIKKALE TOPLANTISI

Programın bu haftaki konukları olan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Varlı ve Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, moderatör Handan Sema Ceylan, Vahap Munyar ve Hakan Güldağ ile sohbet ederek Kırıkkale ekonomisine ilişkin sorularını cevapladılar. Kırıkkale’de son dönemde yapılan yatırımlar ve ekonomik verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Varlı şehrin gerek coğrafi konumu, gerek geçmişten gelen bilgi birikimi gerekse kalifiye insan günü açısından yatırımcılara cazip avantajlar sunduğuna dikkat çeken Varlı, özellikle savunma sanayi alanında şehrin kısa vadede hedeflerinin umut verici olduğunu ifade etti.

BİLGİ VERİLDİ

Kırıkkale’ye yatırım yapacak olan firmalara her türlü kolaylığın sağlandığına dikkat çeken Varlı, şehrin yeniden savunma sanayinin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Kırıkkale TSO’ tarafından yatırımcılara öncülük etmek ve sanayicilerin birlikteliğini sağlamak amacıyla kurulan Kırıkkale Savunma Makine Sanayi AŞ ve sanayicilerin en büyük sorunlarından olan kalifiye ara eleman sorununa çözüm için hazırlanan Mesleki Eğitim Merkezi projelerinden de bahseden Varlı, ‘Kırıkkale’de sanayinin gelişmesi, üretimin ve istihdamın artması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false