Kırıkkale'ye sahip çıkılmalı”

 Kırıkkale

Kırıkkale'ye sahip çıkılmalı”

Özbayrak basınla buluştu

AK Parti Milletvekili aday adaylığını açıklayan 23. Dönem AK Parti Milletvekili Mustafa Özbayrak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbayrak Kırıkkale'de ciddi bir boşluk olduğunu, Kırıkkale'nin fazla sahiplenilmediği kanaatinde olduğu için aday adayı olduğunu, iki konuda da kırgınlığı olduğunu söyledi.

Basınla bir araya geldi

AK Parti Milletvekili aday adaylığını açıklayan 23. Dönem AK Parti Milletvekili Mustafa Özbayrak basın mensupları ile bir araya gelerek hem gündemi değerlendirdi hem de neden tekrar aday olduğu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbayrak, ülkenin seçim atmosferine girdiğini geçtiğimiz yıllarda kullandığı demokratik hakkını bu dönemde de kullanmak için aday olduğunu belirterek Genel Merkeze müracaatını yaptıktan sonra ilk kez toplantı yapıyorum. Zaman sorunu olduğu için genel merkezden müracaat ettim. Aday olmamın başlıca nedeni Kırıkkale'de ciddi bir boşluk var. Fazla sahiplenilmediği kanaatim oldu. Aday adayı oldum daha önceden tecrübem var. İlk aday olduğumda yurt dışından yeni gelmiştim. Neyin nasıl yapılacağını biliyoruz. Daha fazla faydalı olacağı kanaatindeyim. Ayrıca 2015 yılı meclisi için Ak Partinin çok iyi bir ekibe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

İki şey beni çok üzdü

Özbayrak  Türkiye'de Milletvekilliğin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını her istenildiğinin yapıldığı bir yer olmadığını belirtti. Özbayrak iki konuda kırgınlığı olduğunu belirterek Ben yaptığımı işlere emeğimiz var der geçerim. İki şey beni çok üzdü. Sulakyurt barajı. Bu barajda emeğim var. Tek başıma ben çıkardım. Ama temel atma törenine bile davet edilmedim. Diğer vekillere gitmişler yüz bulamamışlar. Ben gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bu barajın onayını aldık. Ciddi emek vardı bu projede. Tüm siyasi bağlantıları ben yaptım. Kırıkkale'de yapılan toplantı ile bunun onayı çıktı. Zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beni arayarak onayın çıktığını belirtti. Diğer bir konu ise Keskin Anadolu Lisesi meselesi. Yazısı yazılıp onay alacağı zaman bizim vekillerin haberi bile yoktu. Bunun girişimleri yaparak okulun açılmasını sağladık. Benim gönlüm rahat alkışlanayım diye bunları yapmıyorum.” İfadesini kullandı.

MKE profesyonel ellerde değil

Özbayrak Milli Piyade Tüfeği yapımı çalışmaları ve MKE konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Özbayrak MKE profesyonel ellerde değil. Birçok alt birimi var. Nasıl vasıflı adamlar lazım bunu bulup getirmek lazım. Sahip çıkılması lazım. MKE'ye emek verdiğimi düşünüyorum. Yukarı seviyede bizim kadar telaşlanan yok.O zaman iki kuruluş için kanun getirirdim. Biri Ereğli demir çelik biri tüvataş bunlar genel müdürlüğünün daha güçlü olduğu kuruluşlar bunları için kanun getirdim. MKE desteklenmeli bunlar için özel bir kanun gerekli. Çok ciddi bir yönetim olmadı. Genel müdürler hep General oluyor. Teknik bilgileri yok.  Emeklilik sonrası ikram edilecek bir makam olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir yönetim ile diriliş olabilir. MPT'de emek MKE'nindir” ifadesini kullandı.

Gereksiz yatırım

Özbayrak ilimiz için büyük önem arz eden Silah Organize Sanayi bölgesi yatırımının stratejik anlamda gereksiz bir yatırım olduğunu ifade ederek Dünyanın her yerinde Silah endüstrisinde ilerlemiş ülkelerde ülkenin her yerine bu endüstri dalı dağıtılır. Tüm sanayi kolları içinde böyledir. Bu konunun uzmanı olarak fabrika nereye kurulur biliyoruz. Silah sanayinin gelişmiş olduğu ülkeler silah sanayinde gelişmiş iki kuruluşu yan yana getirmez. Stratejik açıdan önemlidir” ifadesini kullandı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı