Anahtar Kelimeler: Kırıkkale müze istiyoruz

?Kırıkkale´ye müze istiyoruz?

?Kırıkkale´ye müze istiyoruz?

?Kırıkkale´ye müze istiyoruz?

Müze talebi artıyor!

Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekler Federasyonu Başkanı Serdar Murat Can, Kırıkkale´ye bir müzenin şart olduğunu söyledi, bununla ilgili gerekçeleri açıkladı ve federasyon olarak taleplerini dile getirdi.

CAN AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu adına açıklamada bulunan Genel Başkan Serdar Murat Can konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ?Kırıkkale ve İç Anadolu Bölgesi tarih ve kültür yönünden çok zengindir. Tarih boyunca birçok devlet bu bölgelerde hüküm sürmüş olup izler bırakmıştır.  Yakın zamanlarda Kırıkkale´nin Balışeyh İlçesi Karalı Köyü ile Delice İlçesi Elmalı Köyü´nde tarihi eserler bulunmuştur.  Karalı Köyü´nde bulunan MS 1. YY ait 4 adet resimli ve yazılı Roma zemin mozaikleri ve değişik eserler Anadolu Medeniyetler Müzesi´nde sergilenmek üzere Ankara´ya götürülmüştür.

?ÖNEMLE DUYURUYORUZ?

1920 yılından itibaren Kırıkkale´de MKEK fabrikalarının kurulması ve aradan geçen zaman içerisinde kendine ait bir silah müzesini doğurmuştur. Kırıkkale Ulaş Köyü´nde evinin bir kenarında bulabildiği eski tarım malzemelerini sergileyen köylü kadını, Kırıkkale Halkının bu konudaki ilgi ve isteğine en güzel örnektir.  Silah müzesini de içine alacak şekilde tarihi ve kültürel eserleri içinde barındıracak Kırıkkale´ye yakışır bir müze istiyoruz.  Kırıkkale Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu olarak; kültürel faaliyetler için gittiğimiz illerde bize, Kırıkkale´de neden bir müze yok dediklerinde verecek cevap bulamıyoruz.  Kırıkkale´nin yetkililerine önemle duyururuz.?



Nafi ŞERBETCİOĞLU
28.12.2016 15:32:03
Kırıkkale´miz, silah sanayii şehri olarak bilinip tanınmaktadır. Bu nedenle, bir silah/savunma müzesi veya "Kırıkkale Müzesi" adı altında etnografik, arkeolojik ve silah bölümleri açılabilir.

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli