Anahtar Kelimeler: Kırıkkale Haber

Kırıkkale´ye Acı Haber!

Kırıkkale´ye Acı Haber!

Kırıkkale´ye Acı Haber!

Hakkâri´nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi´nde teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ve helikopter kazasında 2 asker şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen evli ve bir çocuk babası Mekan Şahin de şehit oldu.

 

Ankara´dan Uğurlanacak

Kayseri Jandarma Özel Harekat Komutanlığı´nda görev yaptığı sırada Hakkari´ye görevlendirilen Kırıkkale nüfusuna kayıltı olan Mekan Şahin (30) şehit oldu. Ailesinin Ankara´da yaşadığı öğrenilen Şahin, Ankara´da düzenlenecek olan törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, "13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesi´nde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir" denildi.

 

Operasyonlar Devam Ediyor

Açıklama şöyle devam etti: "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup, operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

 

Kayseri´den Gitmişler

Hakkâri´nin Çukurca ilçesi Çığlı üs Bölgesi´nde sabaha karşı 04.50 sularında PKK´lı teröristlerle askerler arasında çıkan çatışmada altı asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Çatışma bölgesine sevk edilen helikopterin arıza sebebiyle düşmesi sonucu iki asker daha şehit düştü. İlk anda şehit düşen askerlerden Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekân Şahin´in Kırıkkale´nin Koçubaba köyünden olduğu bildirildi. Şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1´inci Komando Tugayından silah arkadaşları olduğu belirlendi. Kayseri 1´inci Komando Tugayı´nın İç güvenlik harekâtı görevi sebebiyle bir süredir Hakkâri Çukurca´da bulunduğu belirtilen açıklamada, Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte şehit olan askerlerin kimlikleri de belirlendi.

 

Şehitlerin İsimleri

TSK´dan yapılan açıklamaya göre Gaziantep´in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi´nden Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekân Şahin, Kayseri´nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar´ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu. Öte yandan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan pilotun ise 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan olduğu öğrenildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false