Kırıkkale´nin hayallerini gerçekleştiriyor

Kırıkkale´nin hayallerini gerçekleştiriyor

Kırıkkale´nin hayallerini gerçekleştiriyor

Vali Sezer takdiri hak ediyor

 

 

Kırıkkale siyasetinin yıllardır malzeme olarak kullandığı kimi hayaller vardı. Ancak hiç biri hiçbir siyasetçi tarafından gerçekleştirilemedi. Taa ki Vali Yunus Sezer Kırıkkale´de göreve başlayana kadar.

 

VALİ7DEN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

Kırıkkale´nin Yeşil Vadi Projesi siyasetçilerin ağzında yıllarca sakız oldu. Her siyasetçi yıllarca Yeşil Vadi Projesi´nden bahsetti ancak hiç  biri bunu gerçekleştiremedi. Kırıkkale´nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, Tarihi ve kültür varlıklarının öne çıkarılması, dini yapılarının dikkat çekici hale getirilmesi de her siyasetçinin dilindeydi. Ancak hiç biri bunları yapamadı. Taa ki Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Kırıkkale´ye atanana kadar.

 

OBA KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK

Vali Sezer Kırıkkale´de göreve başlar başlamaz ilin başta turizm olmak üzere, kültür, tarih ve coğrafik potansiyeline yönelik projeler hazırlattı. Bunların içinde Yeşil Vadi Projesi de vardı. Hemen çalışmalara başlandı. Yeşil Vadi için Oba Kültürü ismiyle bir çalışma yürütülüyor şu banda. Oba Kültürü Kırıkkale´de yaşatılacak. Projeler hazırlandı ve çalışmalara start verildi.

 

DİNİ MEKANLARDA ÇALIŞMA

Lavanta Vadisi ismiyle de bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma da Kırıkkale adını güzel ve renkli bir şekilde gündeme getirecek. Çeşnigir Köprüsü´nün bulunduğu bölgeye seyir terası ve kanyon yapılacak. Burayla ilgili çalışma da devam ediyor. Öte yandan dini mekanlar ve türbeler de elden geçiriliyor. Balışeyh´teki Ballı Baba Türbesi yenileniyor.

 

TAKDİRİ HAK EDİYOR

Tüm bu çalışmalar ile birlikte Kırıkkale başta tarihi ve kültürel dokusu ön plana çıkarılarak bir turizm bölgesi haline gelebilecek. Vali Sezer´in bu yaptığı çalışmalar yıllarca siyasetçilerin dilinde ve ağzında sakız oldu ancak kimse gerçekleştiremedi. Sezer, bu çalışma ile siyasetçilerin elinde hiç olan bu malzemeyi de somut bir hale getirmiş oldu. Sezer, bu girişimleri ile takdiri hak ediyor.

 

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli