Anahtar Kelimeler: “Kırıkkale markası oldu”

Kırıkkale markası oldu”

 Kırıkkale markası oldu”

Kırıkkale markası oldu”

2008 yılında yapımına başlanan ve son aşamaya gelen Nur Camisinin halıları da serilmeye başladı. Halı serimini protokol üyeleri de yerinde inceledi. Vali Ali Kolat halı seriminin ardından yaptığı açıklamada, Nur cami Kırıkkale'nin markası oldu” dedi.

Caminin halıları seriliyor

Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Müftü Bekir Gerek ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Nur Camiinde incelemeler yaptı. Merkez Nur Cami'nde serilen halıları inceleyen Vali Kolat ve il müdürleri çalışmalar hakkında Müftü Gerek'ten bilgi aldı. Nur cami incelemenin ardından açıklama yapan Vali Ali Kolat, caminin son aşaması olan halıların serildiğini ve belirlenen tarihte açılacağını belirtti. Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada, Nur cami çalışmaları hızla devam ediyor caminin halıları seriliyor. Çok güzel ve uyumlu bir halı oldu, yün halı ayrıca yanmaz özeliği ver. Şah kapımız büyük oranda tamamlandı diğer kapılarımız daha önce yapılmıştı müftülük binamız son aşamada şuanda WC ve abdest alma yerleri devam ediyor çalışmalar bitmek üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Gelecek için güzel bir eser

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Cami'nin başladığını belirten Kolat, Belediyemiz ile güzel bir çalışma yaptık. Güzergahı sağladık yapıla bilecek törenler içinde geliş alan oluşturuldu. Şuan bir tarih vermiyoruz ama diyanet işleri ile birlikte görüşüp açılış yapacağız Cumhurbaşkanımızın talimatı ile yapımı başladı. Geçtiğimiz gün valiler toplantısında Cumhurbaşkanımıza son aşamaya geldiğini söyledim mükemmel bir cami oldu ve Kırıkkale'nin markası oldu. Müftülüğümüz ve belediyemiz önemli çalışmalar yapıldı. Çalışmalar son aşamaya geldi ama borçlar devam ediyor yardım toplamaya devam edeceğiz. Halkımızın desteğini bekliyoruz. Hemen her Cuma günü yardım topluyoruz. Kırıkkale MKE ile kurulmuş bir ilimiz. Bu ezerler Kırıkkale'yi geleceğe taşıyacak. Hükümet konağımız ve adliye binamızda tarihi dokuyu taşıyacak bu güzel eserler geleceğe aktarılacak” şeklinde konuştu.

Arnavut kaldırımı döşedik

Nur Cami'nin Kırıkkale'nin simgesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı İse, Kırıkkale'nin simgesi olan bir cami oldu bununla gurur duyuyoruz destek verenlere teşekkür ediyoruz teknik alanda ve her alanda gönüllü çalışmalar oldu övüneceğimiz bir eser oldu gelecek nesiller için nadir eserlerden biri oldu. Büyük bir çoğunlukla bitti inşallah açılışını bekleyeceğiz. Çevre için ilk defa Arnavut kaldırımı döşedik.  Belediyi olarak karar aldık mahallelerimizde yapılacak camilerde Selçuklu eserleri olarak yapılacak” dedi.

160 Bin TL yardım toplandı

Cami hakkında bilgi veren Müftü Bekir Gerek, 212 bin TL mal oldu 160 bin TL yardım toplandı. 52 bin TL açık var. Bir seccade 100 TL kampanyası devam ediyor. Çok güzel bir sebil köşk yapıyoruz, kuzey ve doğu yoluna hitap edecek.  Kırıkkale dışında da yardım topluyoruz birkaç şehir dışında bu büyüklükte ezer yok bunu her il tebrik ediyor. Ekol bir cami olacak bu cami örnek alarak diğer illerde yapılacak” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false