Kırıkkale`de HDP`ye yoğun baskı varmış!

Kırıkkale`de HDP`ye yoğun baskı varmış!

Kırıkkale`de HDP`ye yoğun baskı varmış!

HDP'liler Kırıkkale'yi

şikayet eden haber yaptırdı!

Adaylardan biri açıklama yaptı

Milliyetçi tabanı en gülü illerden biri olan Kırıkkale'de de üç aday gösteren ve bunların kimler olduğunu merak eden kamuoyunun hislerini yansıtan internet sitesi haberleri HDP'lilerin tepkisini çekmiş gibi görünüyor.

Kırıkkale'de 7 Haziran seçimleri için 3 aday gösteren HDP'nin adaylarına yönelik haberler HDP'lilerin hem dikkatini hem de tepkisini çekmiş gibi görünüyor. HDP'lilerin adaylarına yönelik internet sitelerinde çıkan haberlerden rahatsız oldukları gözlendi. Kırıkkale'yi internet sitelerinden takip ettikleri belli olan HDP'liler, Kırıkkale'de bazı internet sitelerinin kendilerine yönelik baskı oluşturduklarını iddia ederek. Bu durumu şikayet eden haberler yaptıkları gözlendi. Bu haberlerden biri önceki gün Hakkari merkezli Yüksekova Haber sitesinde yayınlandı. Partinin adaylarından birinin siteye açıklamada bulunduğu haberde görüldü. Hatta adayın Kırıkkale'yi ziyaret ettiği, parti bayraklarını asmak istediği ancak bunu başaramadığı ortaya çıktı. Partinin Kırıkkale Milletvekili Adayı Abdullah Koç, bazı ilçeleri ziyaret ettiğini, Eğitim Sen ile görüşme yaptığını, bir ilçede bir kişiye parti bayrakları verdiğini ancak baskılar yüzünden geri almak durumunda kaldıklarını anlattı. Kırıkkale'de HDP'nin çalışmalarının sadece basın yoluyla değil, Valilik, Emniyet ve vatandaşlar yoluyla da engellendiğine dikkat çekildi. Kırıkkalespor taraftarlarının da kendilerine toplumsal baskı yaptığına işaret edildi. İşte bununla ilgili çıkan haberin metni:

Tehdit altında yürütülüyor”

Türkiye`nin bir çok yerinde seçim çalışmaları çeşitli provokasyon ve baskılarla engellenmeye çalışan HDP`nin, Kırıkkale`de yerel medya tarafından hedef göstermesinin ardından çalışmaları engelleniyor. HDP`nin seçim çalışmalarına yönelik baskılar artıyor. İç Anadolu Bölgesi`nin tüm illerinde seçim çalışmalarını başlatan HDP ve seçmenleri, Kırıkkale`de yoğun baskı altında. HDP Kırıkkale`de, emniyet, ırkçı gruplar ve yerel meydanın tehdidi altında seçim çalışmalarını yürütüyor.

haber318.net sitesinde `bomba` başlığı!

En son sol, sosyalist partilerin 90`lı yılların başında seçim çalışması yaptığı Kırıkkale`de, HDP`nin üç vekil adayını göstermesinin ardından Kırıkkale yerel medyası da HDP vekillerini hedef göstermeye başladı. Kırıkkale`de yayın yapan "haber318.net" sitesinin HDP`ye ilişkin yaptığı tüm haberlerde, HDP ile "terör" kelimesi sıkça özdeşleştirme çabası dikkat çekerken, HDP`nin vekil adaylarının açıklamasına ilişkin 7 Nisan tarihinde yaptığı bir habere "Kırıkkale`de HDP bombası!", "Kırıkkale`de de aday gösterdiler", "Onların da adayı var" başlıklarıyla servis etmesi, hedef göstermenin boyutunu gözler önüne serdi.

HDP'yi hedef gösteriyorlar

Site, ayrıca Kırıkkale`de 1 erkek 2 kadın aday gösteren HDP`nin kadın aday göstermesini de "3 adaydan 2`si bayan!" ifadesiyle, şaşkınlıkla karşılıyor. "kirikkaledenhaberler.com" adlı haber sitesi de, "Terör uzantısı HDP de Kırıkkale`de aday çıkardı" başlıklı haberiyle HDP`yi hedef gösteriyor.

HDP`lilerin yeri ve isimleri merak ediyorlarmış!

Söz konusu "haber" sitesinin, 8 Nisan tarihinde, HDP Kırıkkale yöneticilerinin ve HDP il binasının yerinin nerde olduğuna ilişkin sorgulamaları dikkat çekiyor. Haberde "Partinin il başkanı ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin kimler olduğu merak konusu. İl ve ilçe binalarının nerede olduğu de merak ediliyor. Partinin Kırıkkale`de bayrak ve tabela asıp propaganda yapıp yapmayacağı bilinmiyor" ifadeleri kullanılıyor.

Kırıkkalespor taraftarları da HDP`lileri merak ediyormuş!

10 bini aşkın kişinin takip ettiği "MKE.Kırıkkalespor" adlı sosyal medya hesabında HDP`ye yönelik paylaşılan "hdp Kırıkkaleden aday çıkarmış... Seçim çalışmalarına nereden başlayacaklarını çok merak ediyoruz" şeklindeki tehditler de dikkat çekiyor. HDP Kırıkkale Milletvekili Adayı Abdullah Koç, konuya ilişkin bilgi verdi.

Eğitim Sen`e HDP tehdidi

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale`de Eğitim Sen bürosuna bir ziyarette bulunduklarını aktaran Koç, ziyaretlerinin ardından polis ve kimliği belirsiz bazı kişilerin Eğitim Sen`e, "HDP bir daha buraya gelmeyecek" şeklinde tehditler yağdırdığı ve polisin baskısı sonucu 5 Eğitim Sen üyesinin sendikasından istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

Balışeyh`li yurttaşlara `yeşil kart` tehdidi

Koç, Kürtlerinde yoğun olarak yaşadığı Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde de HDP çalışanları ve seçmenlerine baskıların artığını belirten Koç, yaşadıkları baskıyı şöyle aktardı: "Benim seçim çalışmalarına kattığımı insanlara, HDP için çalışlarsa, vali, kaymakam ve emniyet tarafından `yeşil kartlarının iptal edileceği, iş olanaklarının ellerinden alınacağı, kamu işçi olanların işinden kovulacağı` gibi tehditler yapılıyor. Yanlarına çağırmışlar, telefonla arayıp böyle tehditler savurmuşlar. Zaten Kırıkkale`de gittiğimiz her yerde arkamızdan polisler takip ediyor. Güvenlik gerekçesiyle diyorlar ama tacizden başka bir şey değil. Bir çalışanımıza HDP bayraklarını teslim etmiştik, seçim sürecinde kullanmak için ancak aileye baskı uygulamışlar, tehdit etmişler. Şehirde parti bayrağı açmamız halinde saldırı olacağına dair sürekli birileriyle bize haber gönderiyorlar. Vali, kaymakam ve emniyet bu yaptıklarından vazgeçsinler. Bu yarışın önüne engel olmaya çalışıyor." Çalışmalarını yürüttüğü ofisine sürekli tehdit mesajları aldığını da belirten Koç, tüm baskılara rağmen seçim çalışmalarını sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.”

Gerekli tedbirler alınıyor

Sitede HDP'lilerle ilgili olarak bu haber yer alırken, Kırıkkale'de de HDP'lilerin seçim çalışması yaptığına dair duyumlar var. Partilerin seçim büroları ve çay ocaklarında bu çalışmaya ilişkin bilgiler ve dedikodular paylaşılıyor. Şu ana kadar kimse HDP'lileri görmüş değil. Ancak çalışma yaptıklarına dair duyumlar kulaktan kulağa yayılıyor. Milliyetçi görüşlerin ağırlıklı olduğu Kırıkkale'de HDP'nin bunu bilerek aday göstermesi doğal olarak dikkat çekici bulunuyor. HDP'lilerin bunu yadırgıyor olması aslında yadırgayıcı bulunuyor. Bugüne kadar HDP'liler ile karşı karşıya gelmemiş olan Kırıkkale'nin HDP'lileri bir anda karşılarında görünce içgüdüsel biçimde hoş” karşılamaları beklenmiyor. Bunun içinde Valilik, Emniyet ve Jandarma olası bir provokasyona karşı gerekli tüm tedbirleri gizliden gizliye alıyor. Kırıkkale'de milletvekili çıkarma ihtimali olmayan HDP'nin bunu bilerek hareket etmesi ve ilde provokatif bir davranışta bulunmaması öneriliyor. 



İLHN
5.05.2015 05:16:33
AKILLI OLUN HDP LİLER SAKIN ATEŞLE OYNAMAYIN BURASI NE DİYARBAKIR NEDE HAKKARİ NE DE DOĞUDA BİR VİLAYET HADDİNİZİ BİLİN

İLHN
5.05.2015 05:20:25
AKILLI OLUN HDP LİLER SAKIN ATEŞLE OYNAMAYIN BURASI NE DİYARBAKIR NEDE HAKKARİ NE DE DOĞUDA BİR VİLAYET HADDİNİZİ BİLİN

  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli