Anahtar Kelimeler: Kırıkkale’ oluyor

Kırıkkale’de bir ilk oluyor

Kırıkkale’de bir ilk oluyor

Delice’de örnek uygulama

Türkiye’ye örnek olmalı

Delice Kaymakamlığı ve Belediyesi ile ilçede sokak köpeklerinin sahiplenilmesi bakımından örnek bir uygulamaya imza atılıyor.

ÖRNEK BİR UYGULAMA

Delice Kaymakamlığı ve Belediyesi ile ilçede sokak köpeklerinin sahiplenilmesi bakımından örnek bir uygulamaya imza atılıyor. Uygulamaya göre ilçe sakinleri sokak köpeklerini sahiplenirse aylık on beş ton su parası indiriminden faydalanacaklar. Ayrıca sahiplenilen köpeklerin yuvası, tasması, zinciri ve aşıları da Kaymakamlık ve Belediye tarafından yaptırılacak. Köpeklerin bahçeye bağlanması, eğitimi konusunda da yardımcı olunacak. Uygulama Kırıkkale’de bir ilk olurken, Türkiye geneline de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

MUHTAR BİLGİ PAYLAŞTI

Uygulama için mahalle muhtarları adına Muhtar Mehmet Erdem temsilci seçildi. Uygulama konusunda bilgi almak ve köpeklerden sahiplenmek için Muhtar Erdem ile irtibata geçilebilecek. Erdem, konuyla ilgili duyuru ve açıklamada bulunarak, “Mahalle sakinlerine duyurulur. Kaymakamlık ve Belediyemizin düzenlemiş olduğu BİR CANDA SEN KURTAR isimli projede, sokakta yaşayan bir köpeği sahiplenenden, aylık onbeş ton su parası alınmayacaktır. Ayrıca sahiplenilen köpeklerin tüm bakımları aşıları yapılmış şekilde ve yuvası, tasması, zinciri bu proje tarafından karşılanacaktır. Sahiplenecek arkadaşlar 0541 941 66 03 nolu irtibat numarasından bana ulaşabilirler. Not: Köpek seçiminde, bahçenize bağlama ve  eğitim hususunda özel olarak yardımcı olacağım” bilgisini paylaştı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli