Anahtar Kelimeler: Kırıkkale dördüncü sırada

Kırıkkale dördüncü sırada!

Kırıkkale dördüncü sırada!

Kırıkkale dördüncü sırada!

İlk sıralardan geriliyoruz!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi´nin açıkladığı bilgiler göre Mayıs 2016 ayında tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu 5 il arasında Kırıkkale yüzde 8,4 ile dördüncü sırada yer aldı.

EKONOMİDEKİ DURGUNLUK

Ekonomideki durgunluk ve piyasada yaşanan nakit sıkıntısı vadeli ödemelerde kullanılan yöntemlerde kendini göstermeye devam ediyor. Yılın ilk beş ayında, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı ise yüzde 3 oranında arttı. Parasal tutarı 11 milyar TL olan 320 bin adet çeke, yılın ilk beş ayında karşılıksız işlemi yapıldı. Aynı dönemde, karşılıksız işlemi yapılan 1,5 milyar TL tutarındaki 51 bin adet çek, daha sonra ödendi.

İBRAZ EDİLEN ÇEK ORANI

Risk Merkezi´ne göre bankalara ibraz edilen çek tutarı yılın ilk beş ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 285 milyar TL oldu. Bu dönemde, ibraz edilen çek adedi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 9 milyon oldu. Mayıs 2016 ayında tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu 5 il sırasıyla yüzde 10,7 ile Hakkâri, yüzde 10,6 ile Şırnak, yüzde 8,5 ile Mardin, yüzde 8,4 ile Kırıkkale ve yüzde 8,0 ile Niğde oldu. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu iller ise Ordu, Erzurum ve Edirne oldu.

İSTANBUL İLK SIRADA

Yılın ilk beş ayında, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık artış ile yüzde 3,5 olurken, tutar olarak 0,4 puanlık azalış ile yüzde 3,9 oldu. Mayıs 2016 ayında karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin en fazla olduğu 5 il, sırasıyla İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir oldu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli