Anahtar Kelimeler: “Kimseye yakın değiliz”

Kimseye yakın değiliz”

 Kimseye yakın değiliz”

Kimseye yakın değiliz”

Temayül öncesi açıklama yaptı

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay hafta sonu yapılacak temayül yoklamasında izlenecek yöntem hakkında bilgi verdi. Akçay AK Partiye Milletvekilliği için 30 adayın müracaat ettiğini il yönetimi olarak hepsine eşit mesafede olduklarını ve kimsenin yerinin garanti olmadığını söyledi.

Temayül açıklaması

AK Parti`de adayların geleceği Pazar günü Çiçek Düğün Salonunda yapılacak temayül ile ivme kazanacak.  Saat 10.00`da başlayıp 16.00`da sona erecek oylamaya 984 partili katılacak Kırıkkale Milletvekili Aday Adaylığını ilan eden yaklaşık 30 siyasetçi arasından 3 isim üzerinde tercih yapacak. Temayül oylaması basın mensupları ile parti binasında bir araya gelen AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, temayülün partisinin siyasetçileri ile tabanı arasında kaynaşma ve tanışma bakımından önemli olduğunu ifade etti. Akçay  Malatya'da uçak kazasında hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andıktan sonra Hoca'lı katliamının yıl dönümünde hüzün içinde oldukların söyledi."AK Parti tabana dayalı demokratik yapısını bir defa daha temayül ile gösterecek. Partimiz ve milletvekili aday adaylarımız sandıkta güç kazanarak siyasi hedeflerine doğru yol alacaklar" dedi.

984 kişi sandık başına gidecek

Pazar günü yapacağı temayül yoklamasında partinin il yönetim kurulu, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu, il disiplin kurulu, il hakem kurulu, mahalle komite başkanları, il genel meclis başkanı ve üyeleri, belediye başkanı ve meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve yönetim kurulu, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinden oluşan 984 kişinin sandık başına gideceğini belirten Akçay Genel merkezden gelecek yetkili kısa bir bilgi verdikten sonra temayül için oylama başlayacak. Hiçbir aday adayı temayül öncesi propaganda çalışması yapamayacak.

Beş sandık kurulacak

Beş sandık oluşturulacak. Her sandıkta 3 görevli yer alacak. İl yönetiminden görev verdiğimiz beş arkadaşta oy verecek bu arkadaşlara yardımcı olacak gerekli düzeni sağlayacak. İl yönetim olarak her sandıkta Her partili Milletvekili Aday Adayları arasında Kırıkkale Milletvekili sayısına paralel olarak 3 partilinin ismini yazacak. Eksik veya fazla isim yazılması durumunda oy geçersiz sayılacak. Bu arada Mart ayından sonra istifa etmiş il başkanları; 22, 23 ve 24. dönem milletvekilleri temayül yoklamasına girmeyecek. Milletvekili olup da başvuru yapan Kemal Albayrak`ın bu dönemlerden önce milletvekili olması nedeniyle temayül yoklamasına girmesi bekleniyor. Temayül yoklaması saat 16:00'ya kadar yapılacak Daha sonra gelenler oy kullanamayacak” ifadesini kullandı.

Herkese eşit mesafedeyiz

İl Başkanı Akçay Milletvekilliği sıralamasında kimsenin yerinin garanti olmadığını bu konuda yapılan spekülasyonların da gerçeği yansıtmadığını belirtti. Akçay İl teşkilatı olarak hiçbir kimsenin yanında değiliz. İl teşkilatı olarak eşit mesafedeyiz. Hepsi ile beraberiz. Biz teşkilat olarak diyoruz ki başarılı olmak istiyoruz. Hangi vekillerle daha yüksek oy alırsak onun için çalışıyoruz. Sorunlara çözüm bulacak kişileri vekil olsun istiyoruz. Bütün teşkilat kendi değerlendirmesini yapacak ve oy kullanacak. Biz il başkanlığı olarak kimseyi yönlendirme yapmıyoruz. Tüm çalışmalardan sonra 7 Nisan'da belirlenecek adaylar bizim adayımızdır. Buna genel merkezimiz karar verecek ve hep birlikte çalışacağız.  Bu davaya hizmet edenlerle birlikte inşallah 3 vekili alacağız. Bu davaya gönül verenler olarak hiç kimsenin yanında” Bunu destekliyoruz” demiyoruz. Birinci sıra ikinci sıra beliymiş sözlerini ben kabul etmiyorum. Kimsenin sırası belli yeri garanti değil.  Kesinlikle kimsenin sırası belli değil” dedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli