"Kimse Saadet Partisi'ne kaynak soramaz"

"Kimse Saadet Partisi'ne kaynak soramaz"

İttifak adaylarından ziyaret        

Seçim çalışmalarını sürdüren Milli İttifak Kırıkkale milletvekili adayları MKE Silah Fabrikası çalışanlarını mesai öncesi fabrika kapısında karşıladılar. Kimsenin çıkıpta Saadet Partisi'ne kaynağınız nerede diye sorma cesareti olmadığını belirten adaylar, 54. hükümet Refah-Yol 1996 tarihinde asgari ücreti 210 dolar olarak tespit etmiş ve işçilere o güne kadar verilen en yüksek asgari ücreti ödemiştir” diye konuştular.

İşçilerle bir araya geldiler

Çalışanlarla mesai öncesi tek tek görüşen milletvekili adayları 7 Haziran seçimleri için destek istediler. Saadet Partisi milletvekili adayları seçim beyannamelerini açıkladıklarını söyleyerek İşçi, memur ve emeklilere yapılacak yüzde 50 ücret artışı ve asgari ücretin 1.500 TL olması ile birlikte vatandaşlarımızın gelirleri artacak. Halihazırdaki haksız vergi sistemi revize edilecek, üreticilerin ve tüketicilerin maruz kaldıkları haksız vergiler hak ve adalet temelinde yeniden düzenlenecektir. Asgari ücretten vergi alınmayacaktır. Emeklilere, memurlara, ikramiye alamayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecektir. Yaşlılarımıza hürmet ve ikram Allah-u Teala'ya saygıdandır. Bu bağlamda 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız" diye konuştular

Yaptık yine yaparız

Kimsenin çıkıta Saadet Partisi'ne kaynağınız nerede diye sorma cesareti olmadığını belirten adaylar, ” 54. hükümet Refah-Yol 1996 tarihinde asgari ücreti 210 dolar olarak tespit etmiş ve işçilere o güne kadar verilen en yüksek asgari ücreti ödemiştir.  Kamu toplu iş sözleşmeleri ilk defa Refah-Yol döneminde, 3 ay gibi kısa bir zamanda sağlandı. Kamu kesimi ortalama giydirilmiş aylık ücretlerinde büyük bir artış sağlanarak, ücretler 50 milyon TL'den, 107 milyon TL'ye, dolar bazında 655 dolardan, 993 dolara çıkartıldı. Bütçeden Bağ-Kur emeklilerine 866 milyar TL, memur emeklilerine 985 milyar TL ve işçi emeklilerine de onları mağdur edemeyecek derecede destek sağlandı.  Emeklilerin maaşlarında enflasyonun üstünde Yüzde  51 reel artış sağlandı. Eşel-Mobil sistemi getirilerek, memur ve işçilerin maaş zamları otomatiğe bağlanmış ve onların enflasyon nispetinde maaşları otomatik olarak zamlanmıştır.  Refah-Yol döneminde memurlara Yüzde  102.5 maaş zammı yapıldı. O yıl enflasyon oranı Yüzde  65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü Yüzde  37.5 kadar artırılmıştı. Yaptık yine yaparız” ifade ettiler.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false