Kılıçdaroğlu'ndan Atalay'a atıf!

Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'ndan Atalay'a atıf!

Bakın ne söyledi?

Fuatavni'nin ‘CHP ile ilgili kapatma davası hazırlığı var' iddiasını Kemal Kılıçdaroğlu da doğrulandı. CHP lideri bu komplonun kimin tarafından hazırlandığını bildiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Beşir Atalay için de açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun twitter fenomeni Fuatavni`nin "CHP ile ilgili kapatma davası hazırlığı var" iddiasını doğrulaması gözlerin bu partiye çevrilmesine neden oldu. CHP, bu amaçla hukukçulardan oluşan bir izleme ekibi oluşturdu. Hukukçu milletvekilleri bu konuda yürütülen çalışmaların yanında olası iddialara karşı hazırlık yapacak. Hukuki yollara başvurulacak. CNN Türk`de Tarafsız Bölge programına katılan Kılıçdaroğlu, "İddia doğrudur, onunla ilgili de bir hazırlık yapıldığını çok iyi biliyoruz. Hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını, bir kitabın basıldığını, yakın bir zamanda bu kitabın piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız." ifadelerini kullandı.

Atalay açıklaması

Konuyla ilgili MİT içerisindeki bir kanat tarafından hazırlıklar yapıldığını öne süren CHP Lideri, "MİT'e çağrıda bulunuyorum; bakın adı üzerinde Milli İstihbarat Teşkilatı. Ülkenin istihbaratıyla ilgili her türlü bilgi sizin elinizde. Kişileri izlersiniz vesaire. Ama `milli` olmak zorundasınız. Eğer iktidara endeksli bir politika izlerseniz, sizin ünvanınız milli olmaz, `gestapo` olur. Yeri zamanı gelince bildiğimiz her şeyi kullanacağız, göreceksiniz. Zaten Beşir Atalay da ne diyor? `CHP ile ilgili bu iddialar sürecektir` diyor. Tezgahlar nerede kurulu, kim kuruyor herkes biliyor. Ben size Türkçe olarak söyleyeyim; devletin çivisi çıkmış vaziyette" şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı