Anahtar Kelimeler: Kermes Açtılar

Kermes Açtılar

Kermes Açtılar

Kermes Açtılar

Bahşılı erkek ve kız talebe yurdunda her yıl öğrenciler yararına düzenlenen kermes dualar eşliğinde açıldı. Geniş bir katılım gerçekleştiği kermeste kermesin hayırlara vesile olması sebebiyle kurbanda kesildi. Kermes 1 hafta açık kalarak Kırıkkale halkına hizmet verecek.

 

Geniş katılım vardı

Kermesin açılışına Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, İlçe Müftüsü Hacı Osman Salroz, Köprü Başı Kale Talebe Yurdu Başkanı İsmet Uslu, Kale Talebe Yurdu Başkanı Ali Atlı, Kırıkkale Talebe Yurdu Başkanı Mehmet Aksu ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı. Öğrenciler yararına düzenlenen kermeste çeşitli nakışlar, işlemeler, el örgüleri, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya ve eşyalar, döner, tatlı, tantuni, çiğ köfte, mantı, gözleme, tirit ekmeği, pasta ve çeşitli hediyelik eşyalar bulunuyor.

 

Faaliyetler anlatıldı

Köprübaşı Kale Talebe Yurdu Başkanı İsmet Uslu yaptığı açıklamada kermes hakkında bilgiler verdi. Uslu Burada ki faaliyetlerimiz kale talebe yurdundaki faaliyetlerin aynısıdır. Bütün kermes programlarımız aynı şekilde olur. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yapılan hibeleri yardımları kız ve erkek talebe yurdunun talebelerine ihtiyaçlarını gidermek için paraya dönüştürürüz. Amacımız insanların bir araya gelmesi kurslarımız tanımaları birbirlerini tanımaları için böyle programlar düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir hafta açık olacak

İsmet Uslu açıklamasının devamında Burada ki sattığımız mallar genellikle hibe ediyor. Kayseri tarafından. Bu sattığımız malların fiyatlarını müşterilerle alakalı bir komisyon oluşturuluyor. Onun haricinde de kadınlarımızın ördüğü el işleri var ve çok güzel işlerdir. Ayrıca günlük gözleme, bazlama türü hazır yiyecekler gibi dönerler gibi şeylerle faaliyet gösteriyoruz. Bizim bu kermesimiz 1 hafta sürecek” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu