Kerbela şehitleri, hüzün ve gözyaşıyla anıldı

Kerbela şehitleri, hüzün  ve gözyaşıyla anıldı

Kerbela şehitleri, hüzün ve gözyaşıyla anıldı

Anma töreni yapıldı

Kırıkkale´de Bab-ı Ali Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma gününde,  bir düğün salonunu dolduran çocuk, kadın ile erkeklerden oluşan yüzlerce vatandaş, okunan Kuran-ı Kerim ve mersiyelerle birlikte gözyaşı döktü.

ACI HEP TAZE

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda İlahiyatçı Yazar Ali Akın Caba, Kerbela olayından önce ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattı. Caba, Kerbela olayının acısının kıyamete kadar süreceğini belirterek, ?Kerbela her zaman tazedir. Her yıl bu programlara katılıp ta bıkıp usanmadan Kerbela´yı dinleyen insanlarımızın gönlünde hazin bir hüzün olarak duracaktır. Kerbela olayı Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şahadeti ile gerçekleştirilmiştir. Bu olayı diğer insanlara anlatmak görevini ise bacısı Hz Zeynep yapmıştır. Tüm insanlığa olayı duyurmuştur. Bizde her sene böyle programlar düzenleyerek Hz Zeynep´in görevini yapmaya çalışmaktayız? ifadesini kullandı.

GÜNYÜZÜ GÖRMEDİLER

Caba ?Kerbela olayını gerçekleştirenler dünyada gün yüzü görmediler. Kendilerine vaat edilenlerin hiç biri yerine gelmedi. Ahirette den gün yüzü görmeyecekler? dedi. Caba, günümüz Ortadoğusunda yaşanan olaylardan bahsederek, ?Allah adına savaştığını söyleyenler ?Allahu Ekber? diyenler, Allah´ın emirleri dışında iş yapıyorlar, zulme devam ediyorlar? dedi.

MUHASEBE GÜNÜ

"Hz. Hüseyin´i anma ve taziyeleri sunma gününde ben her şeyden önce bu organizeyi yapan Bab-ı Ali Vakıf yöneticilerine teşekkür ediyorum.? diyerek sözlerine başlayan Alevi dedesi Rıza Ulusoy da ?Elbette bugün sadece İslam âlemi için değil, aslında insanlık âlemi için yüz karasıdır. Bugün nasıl ki Kerbela´da Hz. Peygamberimizin elbirliği için aç susuz ve adeta ehli beyitle kıyılmak suretiyle şehidimize herkes her yıl bu anma ve üzüntü matem gününü yapmaktadırlar. Matem de zamanımızda üzüntünün, acının yanı sıra o ehlibeytte kıyanların yapmak istedikleri gibi öldürüp parçalanmayı engellemek bir olmanın, diri olmanın, günüdür. İşte bu gün bir taraftan da onun günüdür. Bugün bir taraftan üzüntülerimizi, bir taraftan gözyaşlarımızı akıtırken, bir taraftan da düşünme gönüdür. Yani insanların muhasebe günüdür" diye konuştu. İlahiyatçı yazar Musa Aydın ise mersiyeler eşliğinde yaptığı konuşmada, salonda bulunanlar gözyaşı akıttı.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli