"Kayıp-kaçak" davası belediye lehine sonuçlandı

"Kayıp-kaçak" davası belediye lehine sonuçlandı

Önemli bir gelişme

Keskin Belediyesinin açtığı davada, mahkeme, elektrik  dağıtım şirketinin faturalardan aldığı kayıp-kaçak bedelinin yasal faiziyle  belediyeye geri ödenmesine karar verdi.

ÖNEMLİ GELİŞME

Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptığı açıklamada, daha  önce bazı yerel mahkemelerin kayıp-kaçak bedelinin iadesine ilişkin kararlar  verdiğini anımsattı. Bu kararlara istinaden kendilerinin de son 10 yıldır ödedikleri  kayıp-kaçak bedelinin iadesi için 30 Ocak 2015´te Keskin Asliye Hukuk Mahkemesine  dava açtıklarını belirten Yıldırım, "Geriye dönük kayıp kaçak bedeli olarak  ödediğimiz 453 bin lirayı almak için dava açtık. Mahkeme, lehimize hükmetti.  Ancak yetkili firma bu kararı temyiz etti. Tahmin ediyorum, yerel mahkemenin  verdiği kararı Yargıtay´ın onayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

GERİYE DÖNÜK BORÇ YOK

Kararın 15 gün önce kendilerine ulaştığını aktaran Yıldırım,  ödedikleri 453 bin lirayı yasal faiziyle geri alacaklarını söyledi.  Yıldırım, kamu kurumu olarak birçok belediyenin bu konuda dava açmış  olabileceğini ifade ederek, "Türkiye genelinde herhalde kamu kurumu olarak ilk  biz kazandık. Belki bu da emsal bir karar olacak. Benzeri davalar çok olduğu için  Yargıtay´da da bir içtihat kararı verileceğini ümit ediyorum. Geriye dönük  elektrik faturası borcumuz yok. Bu kararı verenlere teşekkür ediyorum" dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli