Anahtar Kelimeler: Kaybederek kazandılar!

Kaybederek kazandılar!

Kaybederek kazandılar!

Listen buraya kadarmış sayın Saygılı!

Hesap vereceksiniz…!

 

Sonuç kazanç değil,

büyük bir kayıp oldu!

 

Sen de kaybettin sayın Öztürk!

 

 

İŞTE SEÇİM ANALİZİ

Kırıkkale 14 Mayıs şoku yaşıyor. Seçim sonuçlarına göre iki parti her ne kadar birer vekil çıkarmış olsa da aslında büyük oy kaybederek seçim kazandılar. Yani seçimi kaybederek kazandılar. Bir parti tamamen kaybetti. Bir parti ise müthiş bir yükselişle Kırıkkale’de ikinci oldu. Ortak bir liste ile girilmiş olsaydı iki vekil çıkaracak potansiyele sahip olduğunu gösterdi.

 

TEKİN ŞOK YAŞADI

Kırıkkale’deki sonuçlara göre seçimin kaybederek kazanan ilk partisi AKP oldu. Liste yanlışı ile seçime giren parti bir önceki seçimde aldığı 76 bin oyu bile yakalayamadı, sadece 63 bin civarında oy alarak ancak bir vekil çıkarabildi. Yıllar sonra Kırıkkale’ye gelen Ergün Tekin de yeterli olmadı. Tekin hayal kırıklığı yaşadı. İlk hayal kırıklığını ikinci sıra ile yaşayan Tekin’in Kırıkkale’ye aslında birinci sıra için geldiği ancak baskılara dayanamayarak ikinci sıraya razı olduğu konuşuluyor. 

 

OLMASI GEREKEN NEYDİ?

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın listesi olarak görülen liste herkesi şok etmişti. Herkes AKP listesini birinci sıra Ergün Tekin, ikinci sıra Abdullah Öztürk ve üçüncü sıra Mehmet Demir olarak bekliyordu. Ancak liste böyle olmadı. Saygılı ve çevresinin listeyi Mustafa Kaplan, Ergün Tekin ve Emin Avundukluoğlu şeklinde hazırladığını konuştu. Bu liste ile seçime giren parti hem oy kaybetti ve hem de ikinci vekili kaybetti. 

 

SAYGILI’YA BÜYÜK TEPKİ

Sonucu görerek duruma tepkili olan bir çok partili buna sebep olanlar için gerekenin yapılmasını istiyor. Sonuca göre en çok tepki alan isim de Mehmet Saygılı. Bu ismin Belediye yönetiminde aldığı tepkilere rağmen, üst akılmış gibi seçime de müdahale etmesinin akıl yoksunluğu olarak görülen bir liste ortaya çıkardığı ve bunun neticesinin de ‘kaybederek kazanım’ şeklinde ortaya çıktığı vurgulanıyor. Saygılı’nın önümüzdeki süreçte büyük tepki alacağı, parti içinde çalkantıya neden olacağı ve hem aday yapılmayacağı ve hatta bundan önce görevden alınacağı ifade ediliyor. Parti şimdiden karışmış gibi görünüyor.

 

ÖZTÜRK’DE KAYBETTİ

Bir diğer kaybeden ve kaybederek kazanan gibi görünen parti ise MHP. Burada Halil Öztürk partiyi dağıtıp, eski tüfekleri uzaklaştırıp, geri de toparlamaya çalışırken bunu başaramadı. Bir çok partili bu duruma tepki gösterdi. Bir önceki seçimde 43 bin civarında oy alan partinin oyu 38 bine kadar geriledi. Kırıkkale’de her zaman ikinci parti olan MHP, üçüncü parti sıralamasına ve konumuna düştü. Parti içinde de Öztürk’e ve sebep olduğu sonuca büyük tepki var. Partinin çok karışacak gibi bir durumu söz konusu. Çünkü şimdiden bir çok kişi tepkisini sosyal medyadan dile getiriyor.

 

İYİ PARTİ DE KAYBETTİ

Seçimin en çok kaybedeni ise İyi Parti oldu. İyi bir teşkilat yönetimi oluşturulamaması, bazı isimlerin teşkilat oluşturulurken uzaklaşması, teşkilatın seçim sürecinde faal çalışamaması, program üretememesi kayıplara neden olmuş gibi görünüyor. Partinin bir önceki seçimde oyu 24 bin civarındayken bu oy 17 binlere kadar düştü.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli