?Kasaplardan başka herkes kıyma çekti!?

?Kasaplardan başka herkes kıyma çekti!?

?Kasaplardan başka herkes kıyma çekti!?

Karafilik tepki gösterdi!

 

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, her yıl olduğu gibi bu yıl da pis ve küflü makinelerle kıyma çekildiğini belirterek, vatandaşları bilgilendirmelerine rağmen bu istenmeyen sağlıksız görüntülerin yaşandığını söyledi.

 

 

HİÇ ÖNEM VERMEDİLER

Kırıkkale´de her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da alışık olduğumuz görüntüler yaşandı. Kesilen kurban etlerinin bir bölümü et olarak muhafaza edilirken, diğer bölümleri kıyma ve sucuk yaptırıldı. Kıyma ve sucuklar yine mahalle aralarında kurulan paslı, kirli, hijyen olmayan kıyma makinelerinde çekildi. Kurban kesim yerleri belirleyen Belediyenin Sokak aralarında, halka açık park ve bahçelerde, kaldırımlarda kurban kesenlere ceza keseceğini açıklamasına rağmen, özellikle kenar mahallelerde vatandaşlar kurbanlarını yine halka açık yerlerde kesmeye devam etti. Kurban atıklarının mahalle aralarına bırakılması ise yine çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

 

ÇEKENLERE CEZA YAZILDI

Kurban Bayramı dolayısıyla tabiri yerindeyse kıyma çekimi yapan kasap sayısında oldukça artış oldu. Her mahallede yüzlerce esnaf ve vatandaş kapı önlerine koydukları kıyma makineleriyle kıyma çekti. Gerekli hijyen koşullarını sağlamadan kıyma çekimi yapılmasının halk sağlığını da tehlikeye attığına işaret eden Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik ?Biz bunu bayram öncesi de çok anlattık. Kırıkkaleli vatandaşlarımızı gerek yaptığımız ziyaretlerle, gerekse basın yoluyla bilgilendirdik. Fakat bu bayram da gördük ki sokak aralarında yine kirli, paslı, sağlıksız olan makinelerle kaçak kıyma çekenler oldu. Demek ki biz Kırıkkale´ye yine kendimizi anlatamamışız. Sokak aralarında kıyma çekenlere ceza yazan ve uyarılarda bulunan Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekiplerine ve İl Tarım Müdürlüğü kontrol şubeye teşekkür ediyorum.?



Ali Vanlı
7.09.2017 01:29:00
"Gerekli hijyen koşullarını sağlamadan kıyma çekimi yapılmasının halk sağlığını da tehlikeye attığına..." Yani kasaplar çok temiz bal dök yala misali olsa anlayacağım,pislikten kokudan girilmiyor çoğuna,işini layıkıyla yapana lafımız yok saygımız ve teşekkürümüz sonsuz ama önce kendi içini bir temizlemek gerekir.Ayrıca savunmuyorum ama halkın sağlığını her saniye tehdit eden onca şeylere sesiniz çıkmazken, kesenize dokunan işlerin hemen üzerine gitmeniz de çok manidar. Ayrıca kasapların çoğuna yakını fiş yada fatura da kesmiyor.Denemesi bakın gidin bir ürünü nakit alın bakalım kaçı belge kesecek.Süt,peynir,yumurta,kömür,içecek vb... bir çok et ile aynı ortamda bulunmaması gereken ürünleri satıyorlar.O zaman vatandaş da alsın yanına zabıtayı ve halk sağlığı yetkililerini kasap kasap gezsin bakalım kaçı bu işi layıkıyla yapıyor görelim.Herkese hayırlı ve dürüst çalışmalar ve layıkıyla bol kazançlar diliyorum.

  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false