Anahtar Kelimeler: Kara gece yaşadık

?Kara bir gece yaşadık!?

?Kara bir gece yaşadık!?

?Kara bir gece yaşadık!?

Çakır´dan darbe açıklaması

Kırıkkale Baro Başkanı Avukat Erol Çakır, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi konusunda açıklama yaparak önemli mesajlar verdi.

ÇAKIR AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır Darbe girişiminin ardından açıklama yaptı. Çakır yaptığı açıklamada, ?Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin en büyük saldırısına uğramıştır. Demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi dahi, darbeye kalkışan demokrasi düşmanlarının, içeride milletvekilleri bulunduğu sırada havadan ve karadan saldırısına maruz kalmıştır. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşımız katledilmiş; birçok devlet binası da tahrip olunmuştur? dedi.

KADROLARI ZATEN VARDI

Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır Darbe girişiminin ardından açıklama  Bu kalkışmayı gerçekleştirenlerin devlet içine sızmış ve ?Fethullah Gülen Cemaati? adıyla bilinen bir terör örgütü olduğu ifade edilmekte olduğunu söyleyen Çakır, ?Yargı ve emniyet güçleri içine sızmış bu yapının, yakın geçmişte, kendine bağlı hakim, savcı ve polisler eliyle, devlet kurumlarında ve bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri´nde sahte delillerle büyük bir tasfiye gerçekleştirdiği ise tarafımızca bilinmektedir. Adı geçen örgütün, bu tasfiye sonunda boşalan yerlere kendi kadrolarının yerleşmesini sağladığı anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz gün yaşanan kanlı kalkışmanın, işte bu kadroların oluşturduğu söz konusu terör örgütünün eseri olduğu yetkililerce belirtilmektedir? ifadelerini kulandı.

KARLILIK ENGELLEDİ

 Çakır, ?Darbe girişimi; Devlete bağlı sağduyulu ve milli asker ve polislerin, iktidar ve muhalefet partileri ile yurt çapında yaygın demokratik kitle örgütlerinin, medyanın, Türkiye Barolar Birliği´nin, istisnasız tüm Baroların ve elbette vatandaşlarımızın kararlılıkla karşı durması sonucunda engellenmiştir.  Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır.  Hain darbe girişiminin, hiçbir şekilde milli ordumuza leke sürmesine izin verilemez. Bu noktaya nasıl gelindiğinden dersler alınarak, yargı, polis, ordu ve tüm devlet bürokrasisinde liyakat sistemi hayata geçirilmelidir. Darbe teşebbüsünden haberi olmayan ve sadece emir aldığı için kışlasından çıkan erlerimiz hakkında uygulanan özgürlük kısıtlamalarına ise bir an önce son verilmelidir? şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli