Anahtar Kelimeler: yarayacak

Kar işe yarayacak

Kar işe yarayacak

İç Anadolu Bölgesi'nin merkezinde bulunan ve uzun yıllar yoğun kar yağışına hasret kalan Kırıkkale, son günlerde aldığı kar yağışıyla yüzü güldü. Doğa için büyük katkı sunacak olan kar yağışı çiftçileri de sevindirdi.

SÜMER AÇIKLAMA YAPTI

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, kentte etkili olan kar yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyleyerek, karın arazide ekili hububata örtü görevi yapacağına vurguladı. Tarım ürünlerinin tohumun tarlaya atılışından ürünün hasat edilerek ambara konmasına kadar her zaman risk altında olduğunu belirten Sümer, "Bu nedenle üreticilerimizin, aşırı yağış, don, dolu gibi tarımsal üretime zarar verecek konularda, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve gerekli önlemleri erken almaları yararlarına olacaktır. Üreticilerimiz don olayına karşı bilgilendirilmeli ve teknik olarak desteklenmelidir” dedi.

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Başkan Sümer, kar yağışının buğday açısından çok faydalı olduğunu dile getirerek “Bu aylarda kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Kar olması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder. Kar ürünün üzerini örterek yorgan görevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Ürünlerin gelişmesini sağlar. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına etki eder. Bu bakımdan çiftçimiz bu kar yağışına çok sevindi. Meteorolojiden edindiğimiz bilgiye göre de kar ve yağmur devam edeceği belirtiliyor. İnşallah kar yağışı devam eder” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli