Anahtar Kelimeler: Kadir Gecesi nden faydalanın

Kadir Gecesi´nden faydalanın

Kadir Gecesi´nden faydalanın

Kadir Gecesi´nden faydalanın

 

Bir ömre bedel ibadet

Cuma akşamı idrak edeceğimiz Kadir Gecesiyle ilgili Kırıkkale´de özel program yapılacağını açıklayan İl Müftüsü Bekir Gerek ?Rahmet,  mağfiret,  feyiz ve bereket iklimi olan bir  Ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bugün akşam Yüce Allah´ın  ?Bin Aydan Daha Hayırlı? diye vasıflandırdığı Kadir Gecesini idrak edeceğiz. İbadetlerimizle, Kadir gecesini bir ömre bedel yapalım? diye konuştu.

ÖZEL PROGRAMLAR VAR

Türk İslam dünyası, bin aydan daha hayırlı gün olarak vasıflandırılan Kadir Gecesini bugün akşam idrak edecek. Tüm İslam dünyasında olduğu gibi Kırıkkale´de de hazırlıklar tamamlandı. Kadir gecesi münasebetiyle Kırıkkale genelindeki bütün camilerimizde teravih namazı öncesi ve sonrası özel programlar düzenlenecek. Nur Camiinde ise, İkindi Namazından sonra sakal-ı şerif ziyareti yapılacak. Saat 24.00´den itibaren sahura kadar özel programda, sesleri birbirinden güzel hafızlar tarafından  Kur´an ziyafeti verilecek, özel tesbihat, mevlid-i şerifler okunacak ve dini sohbetler yapılacak. Ayrıca isteyen, ikram getirerek yer sofrasında birbirlerine sahur ikramında bulunabilecek.

BU BİR ESENLİKTİR

Geceyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Müftüsü Beker Gerek ?Rahmet,  mağfiret,  feyiz ve bereket iklimi olan bir  Ramazan ayının da sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah´ın  ?Bin Aydan Daha Hayırlı? diye vasıflandırdığı  kutlu bir gece olan ?Kadir Gecesi? ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 1 Temmuz 2016 Cuma gününü  2 Temmuz  2016 Cumartesi  gününe bağlayan gece mübarek Kadir gecesidir. Kırıkkaleli hemşerilerimin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Allah´u Teala, bu geceyi kadir suresinde bizlere şöyle anlatmaktadır. ?Şüphesiz biz, (Kur´an´ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail, Rabbi´nin izni ile her iş için o gece iner. O, tan yeri ağarana kadar bir esenliktir.?

KAZA VE NAFİLE NAMAZLARI

?Bu gecede, Kur´an-ı Kerim ve mealini okuyarak hayat muhasebesini yapalım. Bu geceyi hayatımızın yeni bir başlangıcı yapmaya çalışalım. Tövbe ve istiğfar ederek, Allah´tan affımızı dileyerek fakir, yetim, dul ve kimsesizlere yardım ederek, anne, baba, akraba ve komşularımızın hal ve hatırını sorarak, açları doyurarak, kaza ve nafile namazları kılarak ihya etmeye çalışalım. Milletimizin birlik ve beraberliği cennet vatanımızın her türlü felaketlerden muhafazası, devletimizin bekası, bütün Müslümanların ve insanlığın barış ve esenliğe kavuşması için Cenabı Allah´a yalvaralım. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad edelim. Camilere kadın-erkek, genç, çocuk hep birlikte koşarak ibadetlerimizi birlikte yapmaya çalışalım. Böylece yapılan ibadetlere en az bire bin verilen bu geceyi en güzel şekilde ihya ederek ömrümüzü manen uzatalım? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli