?Kadınları yok sayan zihniyeti ortadan kaldıracağız?

?Kadınları yok  sayan zihniyeti  ortadan  kaldıracağız?

?Kadınları yok sayan zihniyeti ortadan kaldıracağız?

Caddede stand açtılar

MHP´li kadınlar açtıkları stantta kadınlara yönelik parti programlarını içeren broşürler ve aday tanıtım broşürleri dağıttılar. Standı ziyaret eden İl Başkanı Erdal Baloğlu, ?Kadınları yok sayan zihniyeti ortadan kaldıracağız? dedi.

BÜYÜK İLGİ VARDI

MHP Kadın Kolları seçim çalışmaları kapsamında Zafer Caddesi üzerinde stant açtı. Kadın Kolları Başkanı Hatice Narin ve üyelerin yer aldığı stant büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden vatandaşlara aday tanıtım broşürleri, kadınlara yönelik parti programını içeren broşür ve kalem dağıtan MHP´liler, kadınlardan destek istedi. Standı MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Milletvekili Seyit Ahmet Göçer ve partililer de vatandaşlara broşür dağıttılar.

BORÇLANMA HAKKI VERİLECEK

Burada bir açıklama yaparak kadınlarla ilgili parti programları hakkında bilgi veren İl Başkanı Eroğlu, kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılığa son vereceklerini söyledi. Başta aile içinden gelenler olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığın güçlendirileceğini sözlerine ekleyen Baloğlu, ?Şiddet ortaya çıktıktan veya risk oluştuktan sonra mağdurlar için koruyucu hizmetler etkinleştirilecektir. Kadınların yoğun olarak karşılaştıkları hastalıklara yönelik olarak sağlık kuruluşlarında özel teşhis ve tedavi birimleri yaygınlaştırılacaktır. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verilecektir? diye konuştu.

AYRIMCILIĞA SON VERİLECEK

Kadınların eğitim düzeyleri yükseltileceğinin altını çizen Baloğlu, ?Kalkınma sürecinde, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanarak toplumsal konumları güçlendirilecektir.  Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında dezavantajlı konuma düşmeleri önlenecek ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilecektir? dedi.

KATKIDA BULUNACAKLAR

Kadınların işgücüne katılımının destekleneceğini belirten Baloğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi: ?Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacaktır. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılık son bulacak. Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılacak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmesi sağlanacaktır.?

ÇAĞ DIŞI OLMAYACAK

?Kadınların saygınlıklarına gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda geri planda kalmalarına sebep olan her türlü çağ dışı uygulamalara son verilecektir. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlanacak, dava zaman aşımı uygulanmayacak Şiddete, tacize ve istismara uğrayan kadınlara, yasal yollardan hak araması sırasında adli yardım desteği sağlanacak, dava zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutulacaklardır. Kadın Sığınma evlerinin fiziki şartları, personel sayıları artırılacak standartları yükseltilecektir.?

HİBE DESTEĞİ

?Girişimci kadınlara yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği verilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kaynaklı, kadınlara yönelik iş kurma destek programlarında çift aşamalı bir sistem uygulamaya konulacak, başlangıç kredisi alarak kurdukları işi sağlıklı bir şekilde yürütenlere, işlerini geliştirmeleri için aldıkları kredi tutarında hibe desteği verilecektir.? MHP Milletvekili Göçer ve partililer daha sonra Meyhoş Parkı çevresindeki esnafları gezdiler.  Kırıkkale´de gençlerin yoğun uğrak yeri olan kahvehaneler ve çay evlerini de gezen MHP´liler burada gençlerle ilgili parti programları hakkında da bilgi verdiler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli