Kadınlar bize Allah'ın emanetidir”

 Kadınlar bize Allah

Kadınlar bize Allah'ın emanetidir”

Sosyal medya aracılığıyla

Meydanda Özgecan eylemi

Sosyal paylaşım sitesinden haberleşerek Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında toplanan Lise ve Üniversite öğrencileri, Mersin'de canice katledilen Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptılar. Özgecan için toplanan yüzlerce öğrenciye anne ve babalar da destek verdi.

Büyüklere örnek oldular

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan etkinlik oluşturarak Cumhuriyet Meydanında toplanan lise ve üniversite öğrenciler Özgecan Aslan'ın katilleri için idam getirilmesini istediler. Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce öğrenciye anne ve babalar da destek verirken, öğrenciler Cumhuriyet Meydanında bulunan ağaca maketten adam asttı ve idamın getirilmesini istediler. Ellerinde pankartlara slogan atarak basın açıklaması yapan gençler, herhangi bir siyasi bir amaçlarının olmadığını, Kırıkkaleli gençler olarak bu açıklamayı yapmak için toplandıklarını söyleyerek, siyasi pankart açmak isteyen ve siyasi söylemlerde bulunmak isteyenleri engelleyerek bu konuda büyüklerine örnek oldu.

Meydanda toplandılar

Cumhuriyet Meydanında kızlı erkekli toplanan gençlerden lise öğrencileri Remzi Doğan, üniversite öğrencileri adına ise Sibel Boyunduruk açıklama yaptı. Basın açıklamasından önce Özgecan Aslan için dualar okundu. İlk konuşmayı lise öğrencileri adına Doğan konuşma yaptı. Doğan yaptığı konuşmada, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) veda hutbesinde ‘Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız' söylediği sözü hatırlatarak başladı. Doğan konuşmasının devamında, Bir Müslüman, bu fani dünyada yalnızca şerefi ve namusu için yaşar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) kadınlara yönelik yaptırımın sadece namus meselelerinde uygulanmasını emretmiştir. Onda bile hafifçe tabirini kullanarak sınırlar çizmiştir” diye konuştu.

İdam tekrar getirilmeli

Doğan konuşmasına şu şekilde devam etti; Kadınları bir emanet olarak gören bir Peygamberin ümmetinden nasıl böyle caniler çıkabilir. Biz bu katiller için nasıl Müslüman tabirini kullanacağız. 6 yaşında bir kız çocuğu evlenebilir diye fetva vererek, bu tip sapıklara yol yapan sözde din adamlarını nasıl hoş görebiliriz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu an hayatta olsa, Türk Kadınının bir Anadolu kızının canına kim kastedebilir? Türk kadınının çantasında biber gazı taşıdığını kim izah edebilirdi? Yüreğinde merhamet olmayan bir katilin, dini, dili,ırkının bizce hiçbir önemi yoktur. Özgecan namusunu korumu ve şerefli bir şekilde can vermiştir. Bu olayın failleri derhal asılmalı ve idam cezası tekrar getirilmelidir” dedi.

Çıkış noktası Özgecan

Tecavüz suçsa idam haktır” sloganları ile üniversite öğrencileri adına konuşma yapan Sibel Boyunduruk, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve bu duruma bir hal çaresinin bulunmasını istedi. Çıkış amaçlarının Özgecan olduğunu söylen Boyunduruk, Özgecan olayından daha bir hafta geçmeden başka bir kadın cinayeti işlendiğini, bir kadının kocası tarafından parçalanarak öldürüldüğünü söyledi. Bu ülkede Özgecan'ların yaşaması gerektiği söyleyen Boyunduruk, bu olayın üzerine minibüsçü ağabeylerinin ve kardeşlerinin de zan altında kaldığını belirtti. Basın açıklamalarının ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan grup olaysız bir şekilde dağılırken, sosyal paylaşım sitesinden toplanan gençlere, Kırıkkale Sevgi Anneleri Derneği, Kırıkkalespor Taraftarı destek verdi.



Mehmet Öztürk
23.02.2015 00:56:10
Kadınlar erkekler gibi bir bireydir...kimseye emanet değildir...hele erkeklere hiç...kadınları aşağılamayın böyle...

  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı