Anahtar Kelimeler: Kadın cinayetleri bulsun

Kadın cinayetleri son bulsun

Kadın cinayetleri son bulsun

Kadın cinayetleri son bulsun

Kırıkkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Demokrat Mali Müşavirler Grubu ve Cumhuriyetçi Sosyal Mali Müşavirler Grubu, canice katledilen Emine Bulut´un mezarı başına karanfil bırakarak, kadın cinayetlerinin son bulmasını söylediler.

KANIMIZI DONDURDU

Geçtiğimiz hafta boşandığı eşi tarafından canice katledilen Emine Bulut´un mezarı başına karanfil bırakan Kırıkkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Demokrat Mali Müşavirler Grubu ve Cumhuriyetçi Sosyal Mali Müşavirler Grubu, kadın cinayetlerinin son bulması temennisinde bulundular. Yuva Mezarlığında bulunan mezarı başında dualar edilen Emine Bulut´un mezarına karanfil bırakılmasının ardından Demokrat Mali Müşavirler Grubu adına açıklama yapan Naci Alkan, ?Bu olay duyulduktan sonra tüm ülke olarak inanamadık. Bu tür videoları terör örgütlerin videolarından izliyorduk. Bu olayın Kırıkkale´de olması kanımızı dondurdu.

2 BİN 300 KADIN CİNAYETİ

?Son 10 yıldı 2 bin 300´e yakın kadın cinayeti yaşandı. Yine 2019´un son aylarında 223´e yakan kadın öldürüldü. Bakıyorsunuz akabindeki sürecin yargısal boyutunda bu tür cinayet işleyen insanlar ne kadar ceza alacaklarını biliyorlar ve ona göre de cinayet işliyorlar. Bir cinayetin karşılığı bir cinayet olmamalı. İdam çözüm değil. İstanbul sözleşmesi var. Kadına, çocuklara yönelik yapılan suçların ciddi karşılığı olan bir sözleşme. Bu tür cinayetleri caydırıcı cezalar uygulanmalı. Artık kadınlara, çocuklara bakış açısının değişmesi için kültürel değişimin olması lazım? ? ifadelerini kullandı.

KADINLAR BAŞ TACIMIZ

Cumhuriyetçi Sosyal Mali Müşavirler Grubu adına açıklama yapan Nurali Keleş yaptığı açıklamasında ?Emine Bulut´un çocuğunun yanında katledilmesi içimizi yaktı. Özellikle ülkenin eğitim politikalarının yanlışlığı ve ekonomik sıkıntılar, kadınların pozitif ayrımcılığa uğraması her gün bir kadın cinayetini de arkasında getirdi. Çocukların tecavüze uğradığı bu günler zor durumları getirdi. Emine Bulut´un çığlığı hep aklımızda kalacak. Kadın cinayetlerin olmaması, çocuk tecavüzlerinin olmaması, son dönemlerde konuşulan nafakanın evlilik süresine uygulanması, iyi hal indirimin olması, kadınların erkekleri öldürmesini istemiyoruz ama erkeklerin üstünün başının düzgün olmasından dolayı indirim yapılması kaldırılmalı. Kadınlar bizim baş tacımız, kadınlar bizim kız kardeşimiz. Nur içinde yatsın. Allah Mekanını cennet eylesin? dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir ise konuşmasında, ?Şu anda kanımız donmuş durumda. Hiçbir canlının kendi yaşamına ömür biçeceğine inanmıyoruz. Kırıkkale´de kadın cinayeti işlenmiş olması üzdü bizi. Allah ailesine sabırlar versin, kalan ömrünü geride kalan çocuğuna bağışlasın. Kızının ?Anne lütfen ölme´ demesi, kendisinin ise ?ölmek istemiyorum´ demesi, çığlıklarını unutmayacağız. Önceden batıya özeniyorduk fakat görüyoruz uyuşturucu kullanma yaşı 14´e düşmüş durumda. bu tür olayların ekonomiye bağlı olduğunu görüyoruz. Ekonomimiz düzgün olsa daha güzel günler yaşamak dileğiyle? dedi. Derya Dündar ise yaptığı açıklamada gözyaşlarını tutamadı. Dündar ağlamaktan zor konuştuğu açıklamasında Emine Bulut´u koruyamadıklarından dolayı mezarı başında özür diledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false