Anahtar Kelimeler: Kacak suculara gece baskını

Kacak suculara gece baskını!

Kacak suculara gece baskını!

Kacak suculara gece baskını!

 

Denetim yapıldı

18 Mart 2016 tarihinde gece saat 03.00´da Gıda Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolörleri ve Karakeçili İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kızılırmak Akkoşan Mevkiinde ortak yapılan denetimde sahibi belli olmayan 2000 metre misina ağına el konuldu.

SAKINCA BULUNMUYOR

Amatör balıkçılık; Maddi kazanç sağlanmaksızın, kurallar çerçevesinde, sadece spor ve dinlenme amacıyla iç sular ve denizlerde yapılan ticari kazanç gayesi gütmeyen avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir. İlimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart- 15 Haziran 2016 tarihleri arasında  Sazan Balığı (Cyprinus carpio), Kadife Balığı (Tinca tinca), Tatlı Su Kefali (Leuciscus cephalus), Yayın Balığı(Silurus glanis) ve diğer sazangil türlerinin avcılığı yasaktır.   Turna Balığı avcılığı 15 Aralık - 31 Mart tarihleri arasında yasak olup bu tarihler dışında iç sularımızda avlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.

CEZALAR BÜYÜK

Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2016 yılı için 327 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2016 yılı için 1.113TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur.  İlimize bağlı iç sularımızda  Su Ürünleri Kontrolörü Personellerimiz tarafından yerine getirilen av yasakları denetimleri av yasağı süresince de hassasiyetle yerine getirilmeye devam edilecektir. Amatör Balıkçılarımızın Sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek sezonlarda daha verimli ürünler alabilmek adına av yasaklarına riayet etmelerini önemle rica ederiz.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu