Anahtar Kelimeler: Jandarma didik didik arıyor

Jandarma didik didik arıyor!

Jandarma didik didik arıyor!

Jandarma didik didik arıyor!

 

Terör alarmı sürüyor!

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, yurt genelinde meydana gelen terör olaylarının önlenmesine yönelik alınan emniyet tedbirlerini artırdı.

ARAÇ VE TRENLERDE ARAMA

43 ilin kavşak noktasında bulunan Kırıkkale bölgesinde gönlük araç trafiğinin ortalama 70 bin olduğuna dikkat çeken İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, ana güzergâh üzerinde belirlenen 9 ayrı noktada Ankara´ya ve Kırıkkale´ye gidiş ve gelişlerinin 24 saat kontrol altında tutulduğu söyledi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler günlük yaklaşık 70 bin aracın geçiş yaptığı Kırıkkale´de tedbirlerini artırdı. 9 ayrı yerde kontrol noktası oluşturan Jandarma karayollarında araçları, tren garında ise trenleri didik didik arıyor. Bölgeden geçen trenlerinde kontrol edildiğini söyleyen Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, bu amaçla kurulan özel ekipler ile Çerikli istasyonu ile Irmak istasyonu arasında kontrollerin devam edeceğini belirtti.

TIR´LARDA KONTROL

Kırıkkale´nin bir sanayi şehri olduğunu, TÜPRAŞ, MKE ve Organize Sanayi başta olmak üzere Jandarma bölgesinde toplam 36 ekonomik/kritik tesisin olduğunu belirten Çakmak, bu bölgelerin sürekli kontrol altında tutulduğunu ve bölgede görev yapan (256) Özel Güvenlik Görevlisinin sürekli denetlendiğini söyledi. Bölgeye ortalama günlük bin TIR´ın giriş-çıkış yaptığını belirten Albay İsa Çakmak, bu araçlarında kurulan ekiplerle kontrol edilerek denetlendiğini söyledi.

1 AYDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Halkın huzuru için ellerinden gelen her tedbirin fedakarca alınmaya çalışıldığını söyleyen Çakmak, yapılan kontroller neticesinde son 1 ayda yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 36 yabancı uyruklu şahıs, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 66 şahıs, haklarında yakalama şerhi bulunan 6 araç ile 6860 paket kaçak sigara, 135 kg. gümrük kaçağı çay ve 2 bin 304 gümrük kaçağı çakmak yakalanarak şüpheliler hakkında adli ve idari işlem yapıldığını vurguladı.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu