Anahtar Kelimeler: İŞTE KIRIKKALE’NİN ADAYLARI

İŞTE KIRIKKALE'NİN ADAYLARI

İŞTE KIRIKKALE

İŞTE KIRIKKALE'NİN ADAYLARI

Tüm adaylar burada

7 Haziran seçimleri için yarışacak isimler belli oldu. Üç büyük partinin adayları öne çıktı.

AKP'nin listesi

Kırıkkale'de 7 Haziran seçimleri için yarışacak partilerin adayları belli oldu. Yaklaşık 2 aydır süren çalışmalar sonunda adaylar belirlendi ve dün listeler YSK'ya teslim edildi. Belirlenen listelere bakıldığında sürpriz isimler de var sürpriz olmayanlar da. En büyük sürpriz AKP listesinde oldu. 32 aday adayından sadece Abdullah Öztürk listeye girebildi. Listenin ilk iki sırasını mevcut vekiller oluşturdu. Listenin Saray ağırlıklı olduğu konuşuluyor.

Bu kimin listesi?

Listede Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can'ın yerini muhafaza etmesi dikkat çekti. Veli Korkmaz, Ergün Tekin ve diğer isimlerin listeye girememeleri de ayrıca dikkat çeken konu oldu. Beşir Atalay'ın listede etkili olamadığı ileri sürülüyor. Listeye bakıldığında merkez ağırlıklı bir durum dikkat çekiyor. Köksal Ahılılı, Can Aşağı Mahmutlarlı ve Öztürk ise Keskinli.  AKP listesi: 1-Oğuz Kaan Köksal 2-Ramazan Can 3-Abdullah Öztürk.

MHP listesi hem sürpriz hem de değil olarak yorumlandı. Halil Öztürk'ün birinci sırada olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Seyit Ahmet Göçer ilk sırada, Öztürk ikinci sırada yer aldı. Bu durum hem sürpriz ve hem de değil olarak yorumlandı. Listenin üçüncü sırasında yer alan Merih Karayol ise tam anlamıyla sürpriz oldu. Listede Cemalettin Akdoğan olacağı konuşuluyor ve hatta üçüncü sırada yer alacağı ileri sürülüyordu. Ancak mümkün olmadı. Listede Göçer Keskinli, Öztürk Sulakyurtlu, Karayol ise merkez adayı olarak görülüyor. MHP listesi: 1-Seyit Ahmet göçer 2-Halil Öztürk 3-Merih Karayol.

CHP ve diğerleri

CHP listesi zaten biliniyordu. Liste ön seçim yapılarak belirlenmişti. Bu liste hiç bozulmadan YSK'ya teslim edildi. CHP sürpriz yapmadı. Delegeler kimi yazdıysa listeyi öyle oluşturdu. CHP listesi: 1-Murat Çakırca 2-Ziya Kavlak 3-Hacı Arap Karadurmuş. Kırıkkale'de özgül ağırlığı az olan diğer partiler de listelerini teslim ettiler. SP ve BBP ittifak yaptı. Birlikte bir liste oluşturdukları bilgisi geldi.

HDP bile liste yaptı

Kırıkkale'de en dikkat çekici liste ise hiç kuşkusuz HDP'den geldi. Terör örgütü PKK'nın siyasal uzantısı olan HDP'nin Kırıkkale'de ilk kez liste oluşturduğu gibi, bunun için gerekli olan alt yapıyı da çoktan oluşturmuş. Yani il teşkilatını kurmuş, ilçe teşkilatlanmasını yapmış, il başkanı belirlemiş, ilçe başkanlarını atamış ve teşkilat binalarını da hazırlamış. Partinin il başkanı ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin kimler olduğu merak konusu. İl ve ilçe binalarının nerede olduğu de merak ediliyor. Partinin Kırıkkale'de bayrak ve tabela asıp propaganda yapıp yapmayacağı bilinmiyor. HDP listesi: : 1-Abdullah Koç 2-Fulya Alikoç 3-Ayşe Durmuş.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli