İŞKUR hem iş veriyor hem sertifika!

İŞKUR hem iş veriyor hem sertifika!

İŞKUR hem iş veriyor hem sertifika!

İyi de kime veriyor?

İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü ile eğitime tabi tutulanların belgelendirilmesine devam ediliyor. Bu konuda bilgi verildi.

Mesleki eğitim çalışması

Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik'e göre 01.01.2013 tarihinden itibaren Yönetmelik Ekinde belirtilmiş mesleklerde, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyen işverenler tarafından çalıştırılamaz” hükmü yer almaktadır. Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince İŞKUR tarafından verilen sertifikalar da bu belgeler kapsamında yer aldığını söyledi.

İdari para cezası var

Ulu Ayrıca işverenlere yapılacak inceleme sonucunda ve denetimlerde ilgili madde hükümlerine uymayan işverenlere 2015 yılında her bir çalışan için 1.233,00 TL idari para cezası uygulandığını belirtti. Bu kapsamda İŞKUR tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılan işçilere yönelik ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kurs düzenlenebilmektedir. Bu kurslara katılan kişilere herhangi bir ödeme yapılmamakta olup sadece sertifika temini sağlanmaktadır. Bu şekilde de işletmelerimiz yükümlülüklerini getirmiş olacağını belirtti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli