İntikam ve siyasi soykırım”

 İntikam ve siyasi soykırım”

İntikam ve siyasi soykırım”

Akçay'dan Mursi mesajı

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Mursi´nin idam edilmesi kararına tepki gösterdi.

DEMOKRASİYİ ÖLDÜRDÜLER

Akçay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Güçlünün değil zayıfın tarafında durmayı şiar edinmiş; Gazze´ye gidecek yardımların geçeceği sınır kapısını açmasıyla tescillenmiş olan lidere idam kararı çıkmıştır.  Mısır´da küresel işgal cephesi kazanmış. Demokrasi, özgürlük ve insan onuru kaybetmiştir. Mısır halkının özgürlük arayışı, onur ve adalet arayışı kaybetmiştir. Dünya tarihi, doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün, haklı ile haksızın, adalet ile zulmün savaşlarına sahne olmuştur. İnsanlık tarihi, dünya düzeni sadece bu hesaplaşmaya ayarlıdır. Dün bu savaşın bir cephesi de Kahire´deki Cunta mahkemesinde kendini göstermiştir ve dün demokrasiyi bir kez daha öldürmüşlerdir.  Mısır tarihinin demokratik ve özgür seçimlerle yönetime getirdiği, askeri darbe ile devrilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, idama mahkûm edilmesi kararı çıkmıştır.”

TARİH AFFETMEYECEK

Mursi ile beraber, hiçbir şekilde şiddete bulaşmamış olan İhvan´ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Genel Sekreteri ve şehit Esma´nın babası Muhammed Biltaci ve İhvan´ın beyni olarak bilinen Hayrat Şatıra da idam kararı çıktı. 116 kişiye idam, 17 kişiye müebbet verildi.  Mahkûmiyet değil bunlar intikam ve siyasi soykırımdır!  Siyasi bir karardır ve Müslümanların kalbine sokulmuş bir hançerdir. Müslümanların ramazan ayını mateme çeviren bir karardır. Bu kararı kabul etmiyoruz. Darbe yönetiminin talimatlarıyla verilen idam kararlarının geri alınması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz.  Halkın iradesi sonucu cumhurbaşkanı olan birinin adaletsizce görevinden alınması ve sonrasında idama mahkûm edilmesini tarih affetmeyecektir. Bu zalimce kararı şiddetle kınıyorum. Mursi ve İhvan üyelerinin iradelerinin yeniden tanınması ve haklarının geri verilmesi gerekmektedir.”

BİZ SUSSAK TARİH SUSMAYACAK

Onlar sanıyor ki biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak. Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz, Türkiye´de özgürlükten bahsedenlerin bu kararlar karşısında ne tavır takındığını göreceğiz. Mısır´da verilen idam kararları hukuka, insan haklarına ve İslam ruhuna aykırıdır. Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararının onanmasını şiddetle kınıyorum. Dünya idamlara engel olmalıdır.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false